Vård och omsorg behöver 480 sommarvikarier – nu börjar rekryteringen

Artikeln publicerades 6 december 2023

Julen står för dörren, men sommaren är snart här. Arvika kommun påbörjar nu rekryteringen av sommarvikarier och söker cirka 480 personer för att ordinarie personal inom Vård och omsorg ska få sin välförtjänta semester.

- Totalt behöver vi hjälp med att bemanna ungefär 2 900 veckor. Om varje vikarie hjälper oss med sex veckor innebär det cirka 480 vikarier, säger Eva Nilsson, som är verksamhetschef för Vård och omsorg i Arvika kommun.
Det behövs vikarier inom hela vård- och omsorgsområdet, det vill säga hemtjänst, särskilt boende, personlig assistans och LSS-boende.

Stöd och hjälp i vardagen

Inom verksamheten Vård och omsorg stöttar man på olika sätt människor som har svårt att klara sig i vardagen. Det kan handla om stöd/hjälp med personlig hygien, påklädning, måltider, förflyttning, ledsagning, promenader, aktiviteter. I övrigt ingår även att, efter genomgången utbildning, hantera medicin samt dokumentera och rapportera. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilket område man arbetar inom.

Introduktion och utbildning

Det är önskvärt, men inte alltid nödvändigt med utbildning eller tidigare erfarenhet.
- Det är förstås jättebra om man har jobbat inom vård och omsorg tidigare, med det viktigaste är att man trivs med att jobba med människor. Vi rekryterar efter personlig lämplighet och det kommer att genomföras intervjuer. Alla får också viss teoretisk introduktion innan och praktisk introduktion ute på respektive arbetsplats.

Ansökan är öppen

Den som vill söka kan göra det med start på fredag den 8 december, via webbsidan arvika.se/ledigajobb. Mer information finns också på arvika.se/sommarjobb.
- Jag hoppas att det finns många som är nyfikna på ett sommarjobb där man kan utvecklas som person och samtidigt göra en skillnad för många, säger Eva Nilsson.

Mer information

För mer information, kontakta:
Eva Nilsson, verksamhetschef Vård och omsorg
0570-828 32, eva.nilsson@arvika.se

Hjälpte informationen på sidan dig?