Akut hjälp

Röd telefonlur

Ibland behövs akut hjälp, ibland bara någon att prata med. Här finns ett urval kontaktuppgifter till någon som kan hjälpa dig.

SOS Alarm 112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning.

114 14 är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmaste polismyndighet. Från utlandet ringer du +46 77 114 14 00.

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Dit kan du ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. Du kan också ringa 113 13 för att lämna information. Från utlandet ringer du +46 77 33 113 13.

Om du upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård, kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177. Från utlandet ringer du +46 771 11 77 00.

Sjukvårdsrådgivningen, 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Socialjour i Arvika, 112 eller 114 14

När Socialtjänsten håller stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till socialjouren. Öppet vardagar kl 16.30-07.30. Lördag, söndag och helgdagar öppet dygnet runt.

Felanmälan Arvika kommun/bolag

Gemensamt felanmälansnummer för Arvika kommuns verksamheter och de kommunala bolagen (exklusive Arvika Fastighets AB:s hyresgäster). Öppet dygnet runt. Utanför kontorstid går samtalet över till SOS Alarm. Mer information finns på sidan Felanmälan.

Felanmälan/störningsjour Arvika Fastighets AB

Arvika Fastighets AB:s hyresgäster kontaktar tfn 0570-818 88 vid akuta fel utanför kontorstid. Felanmälan görs annars via "Mina sidor" på bolagets webbplats.

Alkoholhjälpen

Alkoholhjälpen är till för dig som funderar över dina eller någon annans alkoholvanor. Rådgivning ges per telefon och nät och är kostnadsfri. Du kan vara anonym.

Barn- och ungdomspsykiatri

För barn och ungdomar 0-17 år och deras familjer. Telefonen är öppen dagtid.

BRIS, Barnens hjälptelefon, 116 111

Till Bris kan den som är under 18 år ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen. Även den som är vuxen kan kontakta BRIS för att prata om vad som helst som gäller barn.

Brottsofferjouren, 116 006

Brottsofferjouren är en ideell organisation som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa, anonymt om du vill, och få stöd och information.

Brottsofferjouren Värmland

Ger kostnadsfritt stöd åt brottsoffer, vittnen och anhöriga. Du kan vara anonym, tystnadslöfte gäller, ingen polisanmälan krävs.

Jourhavande medmänniska

Öppet alla dagar kl 21-06. Möjlighet att chatta vissa tider.

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Kvinnojouren Eva

Arvika finns med bland de tre västvärmländska kommuner som driver en gemensam kvinnojour, dit du kan vända dig för att få råd och hjälp. Du väljer själv om du vill tala om vem du är eller om du vill vara anonym. Vid behov kan kvinnojouren erbjuda så kallat skyddat boende.

Psykiatrisk akutmottagning

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.

Självmordslinjen, 901 01

Öppen dygnet runt för dig som går i tankar på att ta ditt liv eller är orolig för någon närstående. Anonym kontakt via telefon, e-post eller chatt. Från utlandet ringer du +46 812 88 32 20.

Terrafem

Sveriges enda rikstäckande jourtelefon för kvinnor med utländsk härkomst. För närvarande kan kvinnor få stöd och råd på 44 språk.

Äldrelinjen

För dig som behöver någon att prata med - linjen bemannas av utbildade volontärer. Anonym kontakt. Öppet kl 8.00-19.00 vardagar, 10.00-16.00 helger.

Räddningstjänstens larmtelefoner

Brandstationen i Arvika är utrustad med en larmtelefon på ytterväggen bredvid huvudingången. Denna kan användas av allmänheten vid nödsituationer eller vid telefonavbrott. Du blir då kopplad till en operatör på SOS Alarm som säkerställer att du får den hjälp du behöver. Detta innebär att du även kan larma polis vid behov.

Vid brandstationerna i Edane, Gunnarskog och Glava finns motsvarande larmknappar vid entréerna. Vid ett larm tillkallas då räddningspersonal som kommer till brandstationen inom fem minuter.

Hjälpte informationen på sidan dig?