Sommarjobb 2024

bi på maskros

Vill du ha ett utvecklande och spännande sommarjobb? Ett jobb där du verkligen gör skillnad? Då ska du jobba hos oss på Arvika kommun! Vi erbjuder jobb inom flera olika områden, alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i. Välkommen med din ansökan!

Semestervikariat inom Vård och omsorg

Vi behöver dig som vill vara med och bidra till att skapa en värdefull vardag för andra människor. Har du förmågan och möjligheten till att bidra med din hjälp, ditt stöd och ditt engagemang?

Arbetet gäller semesterperioden (vecka 25-vecka 32) inom särskilt boende, hemtjänst, personlig assistans och LSS-boende.

Sista ansökningsdag är den 30 april 2024.

Mer information om semestervikariaten finns under frågor och svar.

Du kan göra en intresseanmälan till Rekrytering- och kompetenscentrum via vår e-tjänst, så tar vi kontakt med dig och pratar mer. Du kan också ansöka direkt via Rekrytering- och kompetenscentrums vikariebank.

Mer information om semestervikariaten finns under frågor och svar.

Frågor och svar om Vård och omsorgs semestervikariat

Var får jag jobba?

Vi behöver din insats inom hela vård- och omsorgsområdet, det vill säga hemtjänst, särskilt boende, personlig assistans och LSS-boende.

Vad får jag i lön?

Timlön utgår enligt avtal. Under 2023 var lägsta lön för timvikarier 132,12 kronor i timmen för dig som 19 år och äldre och 118,18 kronor i timmen för dig som är 18 år. Vad du får i lön kommer att framgå efter intervjun.

Vad får jag för arbetsuppgifter?

Inom verksamheten Vård och omsorg stöttar vi på olika sätt brukare som har svårt att klara sig i vardagen där omsorg och omvårdnad är kärnan. Det kan handla om stöd/hjälp med personlig hygien, påklädning, måltider, förflyttning, ledsagning, promenader, aktiviteter. I övrigt ingår även att efter genomgången utbildning hantera medicin samt dokumentera och rapportera. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilket område du arbetar inom.

Behöver jag erfarenhet?

Det är bra med erfarenhet, men inte nödvändigt. Du kommer att få viss både teoretisk och praktisk introduktion. Det viktigaste är att du trivs med att jobba med människor. Vi rekryterar efter personlig lämplighet och det kommer att genomföras intervjuer.

Behöver jag körkort och bil?

Nej, man behöver inte ha körkort på alla arbetsplatser, men vissa kräver det - till exempel inom hemtjänsten på landsbygden. Egen bil kan du behöva för att ta dig till arbetsplatsen.

Får jag önska var jag vill jobba?

Vi har alltid en dialog om placering, eftersom vi måste utgå från verksamheternas behov av personal.

Andra säsongsanställningar och sommarvikariat publiceras löpande under våren på sidan "Lediga jobb i kommunen".

Hjälpte informationen på sidan dig?