Solbergagymnasiet anordnar hemvändardag

Artikeln publicerades 12 december 2023

Den 19 december anordnar Solbergagymnasiet en hemvändardag för gamla, nuvarande och blivande elever.

Under dagen kommer elever kunna byta erfarenheter, lära sig mer om vilka vägar som finns att gå efter studenten men också få chans att träffa näringslivet. Företag från Arvika, Eda och Årjäng kommer finnas på plats och prata med studenter, nya som gamla.

­— ­­Nyttan med den här dagen är att skapa en plats där vi kan samla kompetens som Arvika behöver i framtiden och ge företag en chans att berätta om vad de söker. Det är också en chans för elever och tidigare, nu utflyttade, studenter att få se vad näringslivet i Arvika faktiskt kan erbjuda för typ av anställningar, berättar Carin Hedengård, gymnasiechef i Arvika kommun.

Dagen kommer innehålla panelsamtal med att några tidigare studenter delar med sig av sina yrkes-och studieresor, representanter från näringslivet som pratar om kompetensbehovet i sina branscher och sedan finns möjligheten att mingla runt och höra om fler tidigare studenter och också träffa näringslivet som ställer ut som en mässa i korridorerna på Solberga.

De som kommer närvara under dagen är såklart alla elever som går på Solbergagymnasiet, flera tidigare elever från Solberga men också de elever som går i årskurs nio på Minnebergsskolan och Estetiska skolan som snart ska göra sitt gymnasieval. Många företag från olika branscher är representerade också.

— Vi hoppas på en dag där många får ett härligt utbyte och inspiration till sitt kommande studie- och yrkesliv, men också chansen att träffa gamla lärare och kompisar! säger Morgan Andersson, rektor på Solbergagymnaiset.

För mer information kontakta:
Morgan Andersson, rektor, Solbergagymnasiet via e-post morgan.andersson@arvika.se eller tfn 0570-819 71
Charlotte Björklund, biträdande rektor, Solbergagymnasiet via e-post charlotte.bjorklund@arvika.se eller tfn 0570-819 72
Carin Hedengård, gymnasiechef, Arvika kommun via e-post carin.hedengard@arvika.se eller tfn 0570-818 56

Hjälpte informationen på sidan dig?