Låna symaskin på Arvika Bibliotek

Artikeln publicerades 18 september 2023

Behöver något lagas eller har du något du vill sy men inte har tillgång till symaskin? Nu finns två symaskiner för lån på biblioteket.

Symaskinerna bokas i bibliotekets informationsdisk. Det behövs lånekort och det går att boka en symaskin max tre timmar. Den som vill sy tar med eget tyg och tråd. Viss utrustning finns på plats. Den som lånar behöver själv kunna handskas med symaskinen, det finns inte personal på plats som kan hjälpa till.

I bibliotekets skaparverkstad finns en hel del teknisk utrustning och andra redskap. Som ett led i att tillgängliggöra dessa för fler så kommer viss utrustning att gå att boka för att använda på egen hand i biblioteket. Först ut är våra symaskiner. Det är också en del i bibliotekets hållbarhetsarbete. Den som bara syr ibland behöver kanske inte en egen symaskin? Vi vill också uppmuntra till att laga och ändra. Kanske behöver vi inte alltid köpa nytt? Det handlar även om att tillgängliggöra saker som inte alla har, eftersom de exempelvis är dyra i inköp eller tar mycket plats.

Mer information

Ulrika Svensson, e-post: ulrika.a.svensson@arvika.se, telefon 0570‑818 36.

Hjälpte informationen på sidan dig?