Arvika tvåa i "Bästa tillväxt 2023"

Artikeln publicerades 12 december 2023

Arvika kommer tvåa i ”Bästa Tillväxt 2023” i Värmlands län. Priset tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt räknas som en av Sveriges mest prestigefulla utmärkelser inom svenskt näringsliv. Priset delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna sedan 2007. Syna granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Arvika hamnar på en andraplats i Värmland efter Säffle kommun.

Bred tillväxt skapar stabila regioner, därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer. Bästa Tillväxt bygger också på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Alla aktiebolag i kommunen som ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Arvikas placering. I kommunen finns 70 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga tre kriterier.

- Vi har många fantastiska företag i Arvika och detta visar att vi också har en god jordmån för dem att växa och utvecklas i, säger Peter Söderström, kommunalråd.

Listan över de 70 företagen finner du nedan.

Har du frågor, kontakta Peter Söderström, kommunalråd, tfn 0570-816 96

Hjälpte informationen på sidan dig?