Arvika kommun arrangerar seniordagar 20-22 oktober

Artikeln publicerades 2 oktober 2023

”Ha ett bra liv” är namnet på de seniordagar som Arvika kommun och Friskvården i Värmland arrangerar på Ritz en helg i oktober. På programmet finns en mängd hälsofrämjande, aktiverande och berikande föreläsningar och aktiviteter.

Arvika kommuns Vård och omsorg, Kultur och fritid, Folkhälsa samt Friskvården i Värmland arrangerar seniordagarna i samverkan med polis, räddningstjänst, lokala föreningar och organisationer.

- Med Ha ett bra liv vill vi bidra till att stimulera, bevara och främja god hälsa för seniorer och för hela livet, säger Britta Hedén, utvecklingsledare Vård och omsorg
De tre dagarna fylls med hälsofrämjande och nyttig information, intressanta föreläsningar, prova på- aktiviteter, hälsoinspiration, utställningar, mat och dryck, musik, dans, idrott och rörelse.

Innehåll under dagarna

Fredagen 20 oktober fokuserar på seniorers hälsa och välmående. Det bjuds på inspirerande föreläsningar, prova på-aktiviteter, information, råd och kunskap från aktörer inom vård och omsorg, trygghet och hälsa. Under kvällen blir det musik och dans.

Lördag 21 oktober blir det fokus på kreativitet, fysisk rörelse och fritidsupplevelser. På programmet finns spännande föreläsare, korta föredrag, presentationer, aktiviteter med prova på för flera sinnen, teater, musik och dans. På kvällen blir det dans till lokala band.

Söndag 22 oktober är det mässa under förmiddagen, då föreningar visar upp sina verksamheter. Det blir också föredrag och musik.

- Vi hoppas och tror att det blir en helg som uppmuntrar fler att hitta just hälsofrämjande, aktiverande och berikande inslag i vardagen, Ann Lundqvist, verksamhetsansvarig Ritz.

Kontaktpersoner

Britta Hedén, utvecklingsledare Vård och omsorg
0570-828 34, britta.heden@arvika.se

Ann Lundqvist, verksamhetsansvarig Ritz
0570-818 35, ann.lundqvist@arvika.se

Monika Henner, Hälsokonsulent, Friskvården i Värmland
010-476 47 69, monika.henner@arvika.se

Hjälpte informationen på sidan dig?