Hälsospår och utomhusgym

Kvinna tränar i utegym

Alla kan använda hälsospåren och utomhusgymmen i Arvika.

Hälsospår

I Arvika finns två "Hälsospår" där du på en promenad-/löpslinga kan testa din kondition på ett enkelt sätt. Informationstavlor och start är placerad i stadsparken intill gugnorna i lekparken och vid motionsspåret på Prästängen (elljusspår). Testslingan från stadsparken är 1 200 meter lång och banan går från stadsparken, under järnvägen ut på Sågudden, utmed strandkanten, rundar kafé Nystuga och sen tillbaka mot Stadsparken igen. Vid motionsspåret på Prästängen går banan runt det kortare elljusspåret på 1 150 meter.

Banorna är mycket lätta och utan tunga backar. De är markerade med skyltar (röda pilmarkeringar) och är belysta. Banan från stadsparken plogas och sandas vintertid. Hälsospåret kan användas från 10 år till 85+, både av aktiva idrottsutövare och av de som vill komma igång med mer fysisk aktivitet

Så här gör du:

Följ instruktionerna på informationstavlan. Du behöver veta din längd och vikt och att ta med en klocka som har sekundvisare. Genom att ta tid under gång/löptestet och sen läsa av tabellen utifrån ditt BMI (Body Mass Index), kön, ålder så kan du få mått på din kondition.

Nyttja gärna "Hälsospåret" ofta och tillsammans med vänner, men de gånger som du vill testa din kondition bör du gå på egen hand för att få ett rättvisande resultat.

Utomhusgym

I Styckåsskogen, mellan Tennishallen och Vattentornet, finns ett utomhusgym som byggts genom projektet ”Friskare Arvika”. Utomhusgymmet består av sex stationer och vid varje station finns en tavla som beskriver vilken övning som stationen lämpar sig för. Utomhusgymmet är öppet för alla.

I stadsparken, nära lekparken, finns också ett litet utomhusgym anpassat för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Hjälpte informationen på sidan dig?