Kompetensförsörjning

Att hitta och behålla rätt kompetens är en mycket viktig del för att företag ska kunna växa och utvecklas.

I dag är bristen på rätt kompetens påtaglig i de flesta branscher och många företag hämmas av att de inte får tag på den specifika kompetens de behöver. Tillsammans med de olika branscherna i kommunen kartlägger vi de kompetensbehov som finns. Vi kan vara en länk mellan företagen och olika utbildningsaktörer för att skapa bättre matchningar.

Kompetensbehov inom företaget

I Arvika kommun erbjuds en rad olika yrkesutbildningar för vuxna på gymnasial nivå. Det finns också ett flertal YH-utbildningar som är framtagna i direkt samverkan med branscher och företag. I dialog med dig som företagare kan olika utbildningar formas för att på ett bra sätt matcha dina behov och bidra till er framtida kompetensförsörjning, oavsett om det är på gymnasial eller YH-nivå.

Mer information om utbildningar som erbjuds i Arvika och kontaktuppgifter finns på Arvika Näringslivscentrums webbplats.

Hör gärna av dig till näringslivsutvecklarna för en dialog om ditt företags kompetensbehov eller om du har funderingar eller idéer kring kompetensförsörjning.

Arbetsförmedlingens rekryteringsguide

Du kan också få hjälp att hitta det lämpligaste sättet att rekrytera och hitta rätt kompetens genom arbetsförmedlingens rekryteringsguide, som är en digital gratistjänst. Fyll i den kompetens du behöver så visas det rekryteringssätt som passar bäst. Ibland kan det vara mer effektivt att själv leta i Arbetsförmedlingens utbud än att publicera en egen platsannons.

Hjälpte informationen på sidan dig?