Fakta om näringslivet

Arvika har ett rikt näringsliv med närmare 2 500 företag och cirka 11 000 arbetstillfällen.

I kommunen finns många spännande arbetsgivare både inom privat och offentlig sektor som erbjuder attraktiva och utmanande jobb. Den dominerande sektorn är tillverkningsindustrin med flera högteknologiska globala företag som exempelvis Volvo CE, Thermia, Randek Robotics, Westmatic, Swegon, Trioworld Lundin och Klässbols Linneväveri. Det finns också intressanta jobb inom offentlig verksamhet, eftersom det finns ett sjukhus i Arvika.

På frammarsch är IT-branschen där det sker spännande satsningar inom IoT (Internet of Things) med företag som Scaaler, TechSeed, Tickster, Bowter och Glava Energy Center, Sveriges ledande solenergikluster.

Till de största företagen hör Volvo Construction Equipment - världsledande inom tillverkning av hjullastare, Arvika Gjuteri - produktion av gjutna komponenter till fordonsindustrin, Thermia - utveckling och tillverkning av värmepumpssystem, Swegon - tillverkning av klimatsystem, Trioworld Lundin - tillverkning av bärkassar i plast till dagligvaruhandeln.

Ett antal mindre företag med hög spetskompetens finns också i kommunen. Företagen finns främst inom fordons- och tillverkningsindustrin, energi, värme och kyla.

Om du vill veta mer om vilka företag som finns i kommunen finns information i Företagsregistret. Där kan du också hämta en komplett lista.

Arvika kommun är också en handelsstad som sommartid erbjuder många evenemang och upplevelser för besökare. Naturturismen med naturreservatet Glaskogen som ”draglok” gör att många besökare från Centraleuropa kommer till Arvika för att vandra och paddla - det är en annan viktig målgrupp för besöksnäringen.

Hjälpte informationen på sidan dig?