Ritz

Ritz är ett hus för alla - en mötesplats med två scener, konferensrum, mingelytor, festlokaler och plats för skapande finns tillgänglig för alla som vill mitt i Arvikas centrum.

Tag plats som publik eller arrangör, med din förening, företag, i privat regi eller som besökare – bli road, engagerad och inspirerad! Eller bara koppla av en stund i Ritz café.

Program och öppettider

Senaste nytt, öppettider och program i form av publika event hittar du på Ritz sidor på Facebook (Ritz Arvika) och Instagram (ritz_arvika). Helgöppet vissa tillfällen. Aktuella arrangemang och öppettider i café informeras om även vid entré.

Boka lokaler på Ritz

Verksamhetsansvarig kontaktas för bokning och frågor. Mer information om lokalerna finns nedan.

Ritz välkomnar till allt från möten, kurser eller föreningsarrangemang till större event som konserter, teaterföreställningar och mässor. Olika kombinationer av lokaluthyrning kan göras beroende på typ av arrangemang. Ljud- och ljustekniker ingår till viss del, utöver detta tillkommer en kostnad per timme. Offerter ges vid förfrågan. För arrangemang som ska ha catering av mat och dryck finns ett mottagningskök. Övriga önskemål vid förfrågan.

Hyrestaxorna ligger på olika nivåer beroende på om det är en ideell förening/studieförbund, ett företag/privat/arrangör eller ungdom/studerande. Hyresavtalen kan se olika ut också beroende av samverkansprojekt mellan olika aktörer och i vissa fall kommunen samt beroende av önskemål av tider, teknikerhjälp, fika med mera.

Ritz Scen

Entréplan (2). För konserter och teaterföreställningar, mässor, stora möten, fester och föreläsningar.

Med teleskopläktare och sittplatser på balkong för totalt 225 personer (191 personer fasta platser på läktare och balkong med möjlighet till 34 extrastolar), anpassas för rullstolar på balkong eller längst fram vid scenen. För sittande sällskap i bordsittning finns plats för 120 personer. Tillgång till mottagningskök med uppvärmningsmöjligheter/catering. Mingelyta i Foajé för cirka 150 personer och en mindre mingelyta med utgång till balkongläktare finns tillgänglig på plan 3. Ståplats vid konserter för cirka 450 personer. Hörslinga.

Ritz Club

Nedre våningen (1). Scen för mindre konserter och arrangemang som möten, föredrag, privata fester, disco/dans/rörelse eller kreativt skapande.

Möjlighet att bygga ut scengolv med podier. Ritz Club har loungesittning och servering för ca 80 personer. Kan även möbleras med publiksittning för cirka 100 personer eller med bord och stolar för cirka 50 personer. Här kan man servera fika och anordna bar från pentry med serveringsdisk. Ingen matberedning, men mathiss finns för transport av färdig mat. Plats för cirka 150 personer om stående publik/mingel. Hörslinga.

Ritz Mingel (foajé)

Yta för mingel, flexibel arbetsyta och café, med möjlighet att ha ett litet uppträdande, plats för liten utställning eller mindre sammankomst med mat och föredrag.

Cirka 150 personers mingelyta. Sittplatser för cirka 50 personer. Ståbord för mingel. Denna yta ingår vid bokning av lokalerna för arrangemang. Café öppet för allmänhet vissa tider. Vid hyra av lokaler kan arrangören själv använda cafédelen vid önskemål och möjlighet.

Ritz Konferens (stort konferensrum)

Möteslokal för 40 personer med bord (kan ökas/ändras vid annan typ av sittning) med teknisk utrustning/projektor/white board och internet samt tillgång till pentry med kaffebryggare, vattenkokare, kyl och en avlastningsbänk. Lokalen passar också bra för till exempel kurser, workshops med mera. Hörslinga.

Ritz Möte (mindre konferensrum)

Möteslokal för 24 personer med bord (kan ökas/ändras vid annan typ av sittning) med teknisk utrustning/projektor/white board och internet samt tillgång till pentry med kaffebryggare, vattenkokare, kyl och en avlastningsbänk. Lokalen passar också bra för till exempel kurser, workshops med mera. Till detta rum finns tillgång till ett grupprum för 6 personer. Hörslinga.

Ritz Projekt (workshop)

Ett kreativt rum med annex och egen ingång (samt anslutning till nedre våning med trappa) med möjlighet för uthyrning periodvis eller dagar för projekt, workshops, kurser, barnkalas och liknande. Konstnärligt skapande och kreativa projekt passar bra på tåliga och stadiga bord med plats för 20-25 personer. Tillgång till vattenkokare/kyl/vatten. Mer information vid förfrågan.

Om Ritz

Ritz - kulturscen, mötesplats och kreativa rum - öppnade och invigdes den 1 – 10 mars 2019 med ett brett program, efter en gedigen renovering och ombyggnation.

Huset byggdes ursprungligen som ett Folkets Hus 1967-68 och har under åren fyllts av människor med olika intressen och drivkrafter. Det har varit plats för körskola, olika föreningar, fester, musikarrangemang, dansföreställningar och teaterföreställningar. Jözze-Jassen drog stor publik, Arrangörsföreningen Galaxen startade och drev Arvikafestivalen härifrån, skolelever har här presenterat sin Central show, tonåringar har dansat disco, och mycket mer. Namnet Ritz kommer från det café som invigdes i huset 1968.

Arvika Fastighets AB har i och med renoveringen och ombyggnaden förbättrat huset och därmed lyft fram denna pärla ur ovissheten som nu ger utrymme för föreningar, arrangörer, skolor, studieförbund, privata aktörer, företag och andra att hyra lokaler, mötas och arrangera. Färger, material och möbler tar hänsyn till den ursprungliga tidsandan och dörrar och andra detaljer från 60- och 70-talets Ritz har sparats eller inspirerats av för arkitekter och inredare.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-10-28
Kontakta oss
  • 51. Ritz
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Hamngatan 12

  • Ann Lundqvist
  • Verksamhetsansvarig
  • Tfn 0570-818 35