Lyssna på sidan Lyssna

Ritz

Ritz är Arvikas kulturscen, mötesplats och kreativa rum. Ta din plats som publik eller arrangör, föreningsmänniska, företag eller besökare – bli road, engagerad och inspirerad! Eller bara koppla av en stund i Ritz café.

Program och öppettider

Senaste nytt hittar du alltid på Ritz sidor på Facebook (Ritz Arvika) och Instagram (ritz_arvika). Öppettiderna kan variera under hösten, då arbete kring öppethållandet pågår. Inledningsvis öppet under eftermiddagar, men i regel tisdag till torsdag kl 14-17. 

Boka lokaler på Ritz

Verksamhetsansvarig kontaktas för bokning och frågor. Mer information om lokalerna finns nedan.

Ritz är ett hus som välkomnar till mindre möten, kurser eller föreningsarrangemang och större event som konserter, teaterföreställningar och mässor. Olika kombinationer av lokaluthyrning kan göras beroende på typ av arrangemang. I vissa fall görs ett speciellt avtal beroende på till exempel behov av lokal och tekniker. Ljud- och ljustekniker ingår i större arrangemang till viss del, men utöver detta tillkommer en kostnad per timme. Offerter ges vid förfrågan. För arrangemang som ska ha catering av mat och dryck finns ett mottagningskök.

Hyrestaxorna är differentierade och ligger på olika nivåer beroende på om det är en ideell förening/studieförbund, ett företag/privat/arrangör eller studerande.


Ritz Scen (A-salen)

Entréplan. För konserter och teaterföreställningar, mässor, stora möten, fester och föreläsningar.
Med teleskopläktare och sittplatser på balkong för 215 personer (med eventuellt möjlighet till ytterligare 10 platser). För sittande sällskap med mat och dryck på menyn finns plats för 120 personer. Tillgång till kök med uppvärmningsmöjligheter/catering. Mingelyta i Foajé (för cirka 150 personer) och mingelyta med utgång till balkongläktare finns tillgänglig. Ståplats vid konserter för cirka 450 personer. Hörslinga.


Ritz Club (B-salen)

Nedre våningen. Scen för mindre konserter och arrangemang. Möjlighet att lägga till scengolv med podier till exempel en cat walk. Med loungesittning och servering för drygt 70 personer. Kan även möbleras med publiksittning för drygt 90 personer. Här kan man servera fika och anordna bar från pentry med serveringsdisk. Ingen matberedning, men mathiss finns för transport av färdig mat. Plats för cirka 150 personer om stående publik/mingel. Hörslinga.

Ritz Mingel (foajé)

Yta för mingel och café, med möjlighet att ha ett litet uppträdande, plats för liten utställning eller mindre sammankomst. Cirka 150 personers mingelyta. Sittplatser för cirka 50 personer. Ståbord för mingel. Denna yta ingår vid bokning av lokalerna för arrangemang. Café öppet för allmänhet vissa tider. Vid hyra av lokaler kan arrangören själv använda cafédelen vid önskemål.

Ritz Konferens (stort konferensrum)

Möteslokal för 40 personer med bord (kan ökas/ändras vid annan typ av sittning) med teknisk utrustning/projektor/white board och internet samt tillgång till pentry med kaffebryggare, vattenkokare, kyl och en avlastningsbänk. Lokalen passar också bra för till exempel kurser, workshops med mera. Hörslinga.

Ritz Möte (mindre konferensrum)

Möteslokal för 24 personer med bord (kan ökas/ändras vid annan typ av sittning) med teknisk utrustning/projektor/white board och internet samt tillgång till pentry med kaffebryggare, vattenkokare, kyl och en avlastningsbänk. Lokalen passar också bra för till exempel kurser, workshops med mera. Till detta rum finns tillgång till ett grupprum för 6 personer. Hörslinga.

Ritz Projekt (workshop)

Ett kreativt rum med annex och egen ingång (samt anslutning till nedre våning med trappa) med möjlighet för uthyrning periodvis eller dagar för projekt, workshops, kurser eller liknande. Konstnärligt skapande och kreativa projekt passar bra på tåliga och stadiga bord med plats för 20-25 personer. Här finns ett grundmaterial för skapande och plats för arrangörer att låsa in material för längre projekt. Annex med sittplats för cirka 6 personer med tillgång till vattenkokare/kyl/vatten.

 

Om Ritz

Ritz - kulturscen, mötesplats och kreativa rum - öppnade efter en gedigen renovering och viss ombyggnad den första 1 mars 2019.

Huset byggdes ursprungligen som ett Folkets Hus 1967-68. Här har folk engagerat sig, Jözze-Jassen fyllt huset med musik, Arrangörsföreningen Galaxen roddat Arvika Festivalen och tonåringar dansat disco. Namnet Ritz kommer från det café som invigdes i huset 1968.

Renoveringen har lyft fram denna pärla ur ovissheten och ger nu utrymme för föreningar, skolor, studieförbund, privata aktörer, företag och andra att hyra lokaler, mötas och arrangera. Färger, material och möbler tar hänsyn till den ursprungliga tidsandan och dörrar och andra detaljer från 60- och 70-talets Ritz har sparats eller inspirerats av arkitekter och inredare.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-09-09
Kontakta oss
  • 51. Ritz
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Hamngatan 12

  • Ann Lundqvist
  • Verksamhetsansvarig
  • Tfn 0570-818 35