Anmälan, avgifter och information

Här hittar du praktisk information om anmälan, avgifter, instrument och annat.

Anmälan

Musikskolan i Arvika tar emot ansökningar hela året via e-tjänsten. Det går bra att börja mitt i terminen om det finns plats.

Aktuell information finns på musikskolans facebooksida - du kan också kontakta musikskolans expedition.

Avgifter per termin

Ämneskurs 20 min/vecka, 690:-
Ämneskurs 30 min/vecka: 865:-
Ämneskurs 40 min/vecka: 1 035:-
Vuxenelever: 1 380:-
Hyra av instrument, stråk, gitarr (ej elgitarr): 350:-
Hyra av instrument, blås, piano: 400:-
Kör/spel i grupp: 250:- (ingen avgift om du redan spelar på Musikskolan)
Introkursen: 690:-
Spel i grupp/körsång vuxna: 600:-
Syskonrabatt: 30% för barn nr. 2, avgiftsfritt från barn nr. 3.

Avgifterna ovan gäller per termin. Terminsavgift och hyra debiteras omkring vecka 44 och vecka 9. Efter tre lektionstillfällen debiteras full avgift. Det är inget problem att dela upp betalningen - ring musikskolan.

Praktisk information

Samspel

Spelar man ett instrument på musikskolan ingår det att också spela i någon form av grupp. Grupperna varierar i storlek och repertoar. I vissa grupper träffas man varje vecka, medan man i andra kanske ses ett par gånger per termin.

Musikhögskolan Ingesund

Lärarna på musikskolan handleder musikhögskolestudenter i deras utbildning till musiklärare. Som övningselev kommer du att vara med om ett antal lektioner varje termin där studenterna undervisar eller sitter med på lektionen och tittar på. Det kan också hända att studenterna filmar sig själva i undervisningssituationen. Dessa filmer används endast på studentens egen metodiklektion.

Instrument

De flesta instrument går att hyra från Musikskolan. Kostnaden ligger på cirka 350-450 kronor/termin. Tyvärr har vi ingen möjlighet att hyra ut trummor.

Musikskolan hjälper gärna till med råd vid köp av instrument

Noter

Spelböcker, rörblad och oljor till blåsinstrument får man köpa själv och det gäller också strängar som går av för stråkinstrumenten.

Mer information

Expeditionen kan hjälpa till med det mesta och har öppet kl 8.00-16.00 Därefter kan du lämna meddelande på telefonsvararen eller kontakta expeditonen via e-post.

Hjälpte informationen på sidan dig?