Solbergagymnasiet

Solbergagymnasiet är en anrik gymnasieskola i Arvika som grundades redan år 1858. Skolans lokaler har sedan dess varit fyllda med nyfikna, engagerade och härliga elever och lärare.

På Solbergagymnasiet är vi angelägna om att ge en god grund med hög kvalitet för fortsatta studier. På Solbergagymnasiet får du som elev goda förutsättningar till att forma din framtid – precis som du vill.

Din studietid hos oss på Solberga är viktig och vi vill erbjuda mer än bara den utbildningen du läser. Hos oss kan du exempelvis engagera dig i Solberga IF, bredda dina kunskaper för ett kommande arbets- eller studieliv och delta i vårt utbyte med Gelnhausen i Tyskland. Vi har ett tätt samarbete med både företag och högskolor/universitet för att kunna erbjuda dig en inspirerande framtid inom det område du är intresserad av.

Solbergagymnasiet erbjuder fyra av de högskoleförberedande programmen:

  • Ekonomiprogrammet (EK) med två inriktningar; Ekonomi och Juridik
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), med två inriktningar, Beteendevetenskap och Media, information och kommunikation
  • Teknikprogrammet (TE) med inriktningen Teknikvetenskap
  • Naturvetenskapsprogrammet (NA) med två inriktningar, Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle

På Solbergagymnasiet kan du välja att gå en idrottsprofil (LIU). Det innebär att du kan kombinera studierna med den sport du spelar. Du har alltså möjlighet att satsa på din idrott samtidigt som du går ett vanligt gymnasieprogram.

Mer information om alla gymnasieprogram finns på webbplatsen. Se också gärna filmen om Solbergagymnasiet som ett av våra program har producerat.

Hjälpte informationen på sidan dig?