Ritz, kultur- och aktivitetshus

Ritz, exteriör

Kultur- och aktivitetshuset Ritz är en mötesplats för alla.

Ritz är ett hus för alla - en mötesplats med två scener, konferensrum, mingelytor, festlokaler och plats för en stor variation av arrangemang och aktiviteter för alla mitt i Arvikas centrum. Tag plats som publik eller arrangör, med din förening, företag, i privat regi eller som besökare – bli road, engagerad och inspirerad!

Program och öppettider

Öppettider och information om arrangemang hittar du på Ritz sidor på Facebook (Ritz Arvika) och Instagram (ritz_arvika). Kommande aktiviteter affischeras även vid entrén. Ritz bokas ofta för privata och olika arrangörers event, men har även öppet vissa helger och vardagar för allmänheten. 

Boka lokaler på Ritz

Ritz välkomnar till allt från möten, kurser eller föreningsarrangemang till större event som konserter, teaterföreställningar och mässor. Olika kombinationer av lokaluthyrning kan göras beroende på typ av arrangemang. Ljud- och ljustekniker ingår till viss del, utöver detta tillkommer en kostnad per timme. Offerter ges vid förfrågan. För arrangemang som ska ha catering av mat och dryck finns ett mottagningskök. Fika och övriga önskemål vid förfrågan.

Hyrestaxorna ligger på olika nivåer beroende på om det är en ideell förening/studieförbund, ett företag/privat/arrangör eller ungdom/studerande. Hyresavtalen kan se olika ut om det handlar om till exempel samverkansprojekt mellan olika aktörer och kommunen. Kontakta Ritz för bokning och prisförfrågan.

Mer information om lokalerna finns nedan.

Ritz Foajé och Café

Ritz Foajé är en ljus öppen lokal med cafédisk och sittplatser av olika karaktär. En trevlig lokal för mindre arrangemang som möten, föredrag, utställningar, projekt, mässor, fester och en fin mingelyta vid konferenser, konserter eller föreställningar med plats att fika och äta. Här kan man visa bilder eller presentationer på monitor och det finns PA-teknik för musik eller andra framträdanden. Ritz Café är öppet vissa dagar och i samband med bokningar och arrangemang. Max 150 personer får vistas i foajén och det finns sittplats för ca 50. Foajén ingår vid bokning av lokalerna för arrangemang.

Ritz Scen

Musikkonserter, UKM festivaler, dansshower, teaterföreställningar, föreläsningar och allt annat möjligt kan avnjutas från Ritz Scen på entréplan. Här finns en teleskopläktare med röda sammetsklädda stolar för 208 sittande i publiken (153 personer fasta platser på läktare och 38 platser på balkong). Sittplatser anpassas för rullstolar på balkong eller längst fram vid scenen. (Finns behov av att använda hörslinga vid sittning på läktaren rekommenderas platser upp till rad C.) Vid stående publik ryms 450 personer i lokalen. Scenrummets ekparkett passar också för dans, utställningar, mässor, kurser och det går att duka upp till festmiddag med bordsittning för 120 gäster. Tillgång till mottagningskök med uppvärmningsmöjligheter/catering.

Ritz Club

Ritz Club i nedre plan är en lokal med en mindre scen som passar bra för musikkvällar med band, dans, yoga, möten, mindre föreställningar, konferenser och fester. Här kan man även möblera för mässor och utställningar med bord eller skärmar. Projektorduk, datoranslutning och hörslinga finns och 150 personer är tillåtet i lokalen. Möjlighet att bygga ut scengolv med podier. Ritz Club har lounge- och cafésittning med soffor för ca 80 personer. Kan även möbleras med publiksittning för cirka 80 personer eller med bord och stolar för cirka 50 personer. Här kan man servera fika och anordna bar från pentry med serveringsdisk.

Ritz Konferens och Ritz Möte

Funktionella och trevliga rum för kurser, möten, konferenser eller kreativa aktiviteter.

Ritz Projekt

Om Ritz

Ritz - kulturscen, mötesplats och kreativa rum. Ett folkets hus ursprungligen från slutet av 60-talet som byggts om och renoverats för bättre tillgänglighet, med omsorg och känsla för husets ursprung. I mars 2019 öppnade Ritz igen som ett hus för alla att ta plats i!

Ritz, som tidigare också hette Folkets Hus Arken, har under åren fyllts av människor med olika intressen och drivkrafter. Här har kurser, föreningsarbete och massor av andra arrangemang engagerat och inspirerat aktörer och publik i många år. Det har varit plats för körskola, olika föreningars möten, fester, musikarrangemang, dansföreställningar och teaterföreställningar. ”Jözze-Jassen” drog stor publik, Arrangörsföreningen Galaxen startade och drev Arvikafestivalen härifrån, skolelever har här presenterat sin Central show, tonåringar har dansat disco, och mycket mer. Namnet Ritz kommer från det café som invigdes i huset 1968 och återupptogs av föreningen Galaxen.

Arvika Fastighets AB har i och med renoveringen och ombyggnaden förbättrat huset och därmed lyft fram denna pärla som nu ger utrymme för föreningar, arrangörer, skolor, studieförbund, privata aktörer, företag och andra att hyra lokaler, mötas och arrangera. Färger, material och möbler tar hänsyn till den ursprungliga tidsandan och dörrar och andra detaljer från 60- och 70-talets Ritz har sparats eller inspirerats av för arkitekter och inredare.

Hjälpte informationen på sidan dig?