Stängda och anpassade verksamheter

För att minska smittspridning och följa centrala direktiv, har en del kommunala verksamheter stängts, delvis stängts eller anpassats.

För närvarande gäller:


Turistbyrån
(Uppdaterat 2021-01-22) Turistbyrån har öppet som vanligt från den 25 januari, se mer information på turistbyråns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Biblioteket
(Uppdaterat 2021-02-08) Biblioteket är öppet enligt ordinarie öppettider, men med vissa restriktioner. Mer information finns på webbplatsen.

Konsthallar, museer
(Uppdaterat 2021-01-28) Konsthallens lokal har öppet för utställning utifrån Konsthallens ordinarie öppettider. Övriga museer i kommunen är föreningsdrivna och håller öppet utifrån Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Ritz
(Uppdaterat 2021-07-01) Stängt för arrangemang och möten till och med september. Möjlighet finns dock att hyra en mindre lokal, Ritz Projekt, för möten vid förfrågan även under stängningen. Samtliga lokaler på Ritz går att boka för datum efter 30 september.

 

Öppna förskolan
(Uppdaterat 2020-12-02) All verksamhet på Öppna förskolan är tills vidare är pausad.

Förskola
Anpassningar vid hämtning/lämning för att minimera kontakt. I Arvika hämtas och lämnas barnen mestadels utomhus.

Grundskola och gymnasium
(Uppdaterad 2021-09-08) Närundervisning gäller som regel i alla skolformer för barn och unga.

Musikskolan
(Uppdaterad 2021-06-17) Musikskolan elever blir kontaktade av sina lärare för mer information i samband med höstterminens start.

Kommunal vuxenutbildning och ANC
Anpassad verksamhet, ingen generell distansundervisning.

Vägledningscentrum, ANC
Delvis öppet för besök från 1 februari, mer information på ANC:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Arvika ungdomsgård
Verksamheten är stängd.

Vård och omsorg
(Uppdaterad 2021-06-01) Anpassningar sker för att möjliggöra boendes tillgång till gemensamhetsutrymmen i kommunala boenden.

Korpralens matsal är öppen för externa besökare, men Café Korpralen är fortfarande inställd.

Arbetsmarknadsåtgärder
Anpassad verksamhet. Individuella bedömningar görs.

Teknik i Väst
Lokalerna är stängda för externa besökare. Mossebergs avfallsanläggning är öppen, men har rutiner för att att hindra för många besökare åt gången.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-08