Nöjesresor, lov

Du har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt, det vill säga att du gör det du kan för att inte bli smittad eller smitta andra. Har du symptom som kan bero på covid-19 bör du inte resa alls. Du bör även begränsa nya nära kontakter och umgås i en mindre krets under resan och på resmålet. Dela inte boende. Följ regler och anvisningar på plats och visa hänsyn. Munskydd rekommenderas om du reser kollektivt.

Använd gärna den digitala teknik som finns för att minska de fysiska kontakterna, till exempel att boka och betala digitalt.

Det är viktigt att du planerar för att kunna ta hand om dig själv om du skulle bli sjuk på ditt resmål. Blir du sjuk på annan ort bör du antingen isolera dig och stanna kvar där du befinner dig tills du är frisk igen, eller ta dig hem själv på ett säkert sätt, med minsta möjliga risk för att smitta andra.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ett säkert sportlov finns på deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, liksom annan information om resandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-04-08