Behöver du hjälp och stöd?

Handla mat

Varuhemhandling

Arvika kommun har avtal med lanthandlare som ombesörjer hemsändning av dagligvaror.

Hemsändningen är till för konsumenter i gles- och landsbygd som har svårt att själva ta sig till butiken för att handla. Hemsändning avser hushåll i bostad där man bor året runt. Varorna levereras av lanthandlare eller Posten. Om du som bor på landsbygden har behov av att få varor hemsända – kontakta din närmaste lanthandlare.

Lanthandlare som idag erbjuder hemsändning är:
Coop Vikene, Brunskog, tfn 0570-520 13
Ica Nära, Edane, tfn 0570-505 35
Ica Nära, Glava, tfn 0570-400 01
Ica Nära Thybergs, Gunnarskog, tfn 0570-320 43
Lundby Livs, Mangskog, tfn 0570-912 12

Varuhemhandling som bistånd

För personer som bor i tätorten och har hemtjänst finns möjlighet att ansöka om insatsen varuhemhandling via biståndshandläggare, vilket innebär hjälp att beställa varor via Coop Palmviken eller ICA. Samhall plockar då ihop varorna mot en plockavgift och Midcam levererar varorna hem till kunden. Insatsen beviljas under förutsättning att det inte kan lösas på annat sätt. Du betalar för utförd insats och en så kallad plockavgift. 

Stöd om du är orolig

Coronaviruset påverkar oss alla – på olika sätt. Situationen i samhället gör att många människor kan känna sig oroliga, ensamma eller rädda. Barn och vuxna som redan har det kämpigt kan vara extra utsatta. Många studerar och arbetar hemifrån, vilket gör att risken för våld och utsatthet i hemmet ökar liksom risken för missbruk och psykisk ohälsa.

För dig som känner att du behöver hjälp eller någon att prata med finns flera hjälplinjer och organisationer som du kan kontakta:

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-07-07