Ljuspunkten, stödgrupp för barn och unga

Ljuspunkten är en stödgruppsverksamhet för barn och unga som har missbruk, våld eller psykisk ohälsa i familjen.

På Ljuspunkten träffar du barn och ungdomar i din egen ålder som är i samma eller liknande situation. Vi umgås och delar erfarenheter med varandra, pratar om det som är jobbigt - och vi förstår varandra.

Genom att lära sig mer kan det bli lättare att förstå vad som hänt och händer i familjer där det finns vuxna med missbruk, psykisk ohälsa eller där det förekommer våld.

Tillsammans vill vi att du ska:

  • Upptäcka att du inte är ensam i din situation
  • Förstå att det INTE är ditt fel att någon i din närhet missbrukar eller inte mår bra Få möjlighet och utrymme att visa de känslor som du bär på
  • Lära dig mer om alkohol och andra droger, våld och psykisk ohälsa
  • Och framförallt - ha kul tillsammans med dina kompisar

Förutom att jobba med olika teman, exempelvis känslor, hälsa, beroende, familj och fritid hittar vi även på roliga saker; fikar, ser på film, leker och umgås, skapar i olika material, gör utflykter med mera.

Grupperna på Ljuspunkten består av 5-8 personer i samma ålder som träffas två timmar varje vecka under tio veckor. Det finns fyra åldersindelningar; barngrupperna (5-8 år resp 9-12 år) och ungdomsgrupperna (13-17 år resp 18-20 år). Det startar grupper vid olika tillfällen vår och höst. Använd gärna formuläret nedan för att göra en intresseanmälan till Ljuspunkten - vi kommer då att ta kontakt med dig.

Du kan också kontakta kurator Mona Vikström på Ljuspunkten för att anmäla dig eller om du har frågor och funderingar.

Intresseanmälan
De personuppgifter (namn, adress, telefonnummer och e-post) som lämnas i samband med din anmälan sparas bara så länge som krävs för att hantera din anmälan. Mer information om Arvika kommuns hantering av personuppgifter finns på webbplatsen.

Hjälpte informationen på sidan dig?