Ekonomiskt stöd

Arvika har en konkurrensfördel gentemot många andra platser, eftersom vi enligt EU:s förordning betraktas som glesbygd och ingår i stödområde B. Det innebär att företag som vill växa eller etablera sig i vår kommun ofta kan söka stöd hos Region Värmland för olika typer av investeringar som till exempel främjar utveckling av verksamheter eller bidrar till nya jobb.

Regionala stöd

Kommersiell service

Dagligvarubutiker på gles- och landsbygden kan söka ekonomiskt stöd för sin verksamhet. Det är för att dagligvaror och drivmedel ska finnas tillgängliga i hela landet. De stöd som kan sökas är investeringsbidrag, servicebidrag och hemsändningsbidrag.
Region Värmlands webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Medel för regional projektverksamhet

Medel för regional projektverksamhet kan användas till projekt som ökar näringslivets konkurrenskraft och främjar den ekonomiska tillväxten i länet i linje med det regionala tillväxtprogrammet.
Region Värmlands webbplats

Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stöd till företag

Företag kan söka stöd hos Region Värmland för olika typer av investeringar som till exempel främjar utveckling av verksamheter eller bidrar till nya jobb på landsbygden.
Region Värmlands webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Affärsutvecklingscheckar för produktutveckling och internationalisering

Affärsutvecklingscheckar är för företag som vill utveckla sina produkter/tjänster utöver normal produktutveckling eller gå in på nya internationella marknader. Totalt har Värmland tilldelats cirka 3 miljoner kronor för dessa åtgärder. För produkt/tjänstutveckling är stödet 50-500 tkr och för internationalisering 50-250 tkr där företaget själva ska tillföra lika mycket pengar för åtgärden.
Tillväxtverkets webbplats
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

EU-stöd

Arvika kommun omfattas av olika stödformer inom ramen för EU:s bidragsgivning. De viktigaste är Strukturfonderna som finansierar stöd genom Mål 2, Mål 3 och Interreg.
Mål 2 – Tillväxtverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mål 3 – ESF-rådets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Interreg Sverige-Norges webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-11-04
Kontakta oss