Fakta om näringslivet

Med sina omkring 11 000 arbetstillfällen är Arvika en kommun där de stora företagen och tillverkningsindustrin, som är mycket internationellt inriktad, dominerar företagsbilden.

Till de största företagen hör Volvo Construction Equipment Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - världsledande inom tillverkning av hjullastare, Arvika Gjuteri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - produktion av gjutna komponenter till fordonsindustrin, Thermia Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - utveckling och tillverkning av värmepumpssystem, Swegon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - tillverkning av klimatsystem, Trioworld Lundin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - tillverkning av bärkassar i plast till dagligvaruhandeln.

Ett antal mindre företag med hög spetskompetens finns också i kommunen. Företagen finns främst inom fordons- och tillverkningsindustrin, energi, värme och kyla.

Arvika kommun är också en handelsstad som sommartid erbjuder många evenemang och upplevelser för besökare.
 
I kommunen finns många spännande arbetsgivare både inom privat och offentlig sektor som erbjuder attraktiva och utmanande jobb. För att kunna attrahera och behålla människor vill vi skapa bra förutsättningar för näringslivet. Redan etablerade och nya företag ska känna att de får stöd och uppmuntran. Vi vill att den goda livsmiljön i Arvika ska upskattas av både människor och företag.

I arbetet med att öka Arvikas attraktionskraft är samarbetet mellan kommun, näringsliv och näringslivsorganisationer en viktig styrkefaktor.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-03
Kontakta oss