Näringsliv och arbete

Två som skakar hand

Arvika har ett rikt näringsliv med närmare 2 500 företag och cirka 11 000 arbetstillfällen varav cirka 1 500 av dessa är inpendlare från andra kommuner.

I kommunen finns många spännande arbetsgivare både inom privat och offentlig sektor som erbjuder attraktiva och utmanande jobb. Den dominerande sektorn är tillverkningsindustrin med flera globala företag som exempelvis Volvo CE, Thermia och Swegon, men det finns också många intressanta jobb inom offentlig verksamhet eftersom det bland annat finns ett sjukhus i Arvika.

På frammarsch är IT-branschen och det sker spännande satsningar inom IoT (Internet of Things). Glava Energy Center, som Sveriges ledande solenergikluster, arbetar med många intressanta projekt.

Närheten till Norge betyder mycket för vår ort och innebär att det kommer många besökare från vårt grannland, vilket bidrar till ett rikt utbud av handel, service och fina matställen. Naturturismen med Glaskogen som ”draglok” gör att många besökare från Centraleuropa kommer till Arvika för att vandra och paddla - det är en annan viktig målgrupp för besöksnäringen.

Vår ambition är att förmedla en bred information såsom kommande, pågående och avslutade kommunala upphandlingar för dig som önskar ett samarbete med oss, liksom att ge information om kommunen som arbetsplats och aktuella lediga arbeten för dig som är intresserad av att arbeta inom Arvika kommun eller de kommunala bolagen.

Vår strävan är ett riktigt gott företagarklimat och en viktig del i detta arbete är att vi är aktiva i olika näringslivsorienterade EU-projekt. Vi har också ett viktigt samarbete med Arvika-Eda Nyföretagarcentrum som erbjuder kostnadsfri professionell rådgivning för upp till tre år gamla företag.

Har du funderingar om det lokala näringslivet, ta gärna kontakt med Näringslivslotsen på Arvika kommun så försöker vi hjälpa till.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-01-04