Lyssna på sidan Lyssna

Sarah Delshad till Arvika Bibliotek

2018-02-21

Sarah Delshad är frilansjournalist, debattör och kulturproducent. Samt muslim och feminist. Onsdagen den 28 februari kommer hon till Arvika och ger en föreläsning med rubriken: ”Kvinnlig frigörelse – en mångfasetterad fråga”. Föreläsningen startar 18.00 på Arvika Bibliotek.

Sarah Delshads mamma bestämde sig för att börja bära sjal efter att familjen hade bott i Sverige ett tag. För Sarah var det uppenbart att mamman hade fattat beslutet på egen hand och att det gjorde henne gott – det var hennes definition av frihet. Men hon märkte också att omgivningen blev bekymrad när modern dolde sitt hår. Hon insåg att tygstycket har ett enormt symbolvärde.

På ett sätt är den muslimska kvinnan mycket närvarande i samhällsdebatten. Men sällan är det kvinnorna själva som kommer till tals. Det är andra som talar om dem, som en grupp hjälplösa som behöver frigöras och räddas.I frustration över att kvinnornas egna röster saknas bildade Sarah 2012 plattformen Muslimska feminister. För egen del är hon troende och bär inte sjal, har aldrig gjort det.

– Jag tycker inte att det valet är så intressant. Jag förstår inte varför andra är så fixerade vid en tygbit.

Föreläsningen ingår i Arvika biblioteks projekt Valet är ditt. Syftet med projektet är att ge kunskap och motivation för att höja valdeltagandet i höstens val.

Författarbesöken och föreläsningarna är öppna för alla, men en särskild målgrupp är de som nyligen blivit svenska medborgare, eller håller på och lär sig svenska och vill utveckla sitt språk.

Kontaktpersoner:
Annika Lindqvist, projektledare ”Valet är ditt”
E-post: annika.lindqvist@arvika.se
Tfn 070-51 40 286

Ulla-Carin Stenberg, biblioteksutvecklare, Arvika bibliotek
E-post: ulla-carin.stenberg@arvika.se
Tfn 070-358 08 31

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-02-21
Kontakta oss