Ruths garderob till Arvika Bibliotek

2022-09-06

När Ingela Bendts mamma Ruth dör efterlämnar hon en unik garderob som dottern tar över. Det är både en tyngd och en skatt, detta arv av mode- och kvinnohistoria. Nu kommer Ingela Bendt till Arvika Bibliotek för att berätta historien om sin mamma och hennes sparade garderob.

Under våren släpptes boken Ruths Garderob - en modehistoria. I boken beskriver Ingela Bendt sin mamma Ruths liv från ungdomsåren på 20-talet till ålderdomen på 70-talet, främst genom kläderna hon bar. Ruth var borgmästarinna i småstaden Mjölby och oerhört modeintresserad. Hon sydde en hel del själv men lät också sy upp hos sömmerskor. Hon sparade allt. Klänningar, accessoarer och modetidningar med skrivna kommentarer från större delen av 1900-talet har gjort Ruths garderob till en unik samling. Boken är på samma gång en biografi över en mamma, en kvinnohistoria och en fantastisk genomgång av 1900-talets modehistoria.

Onsdagen 14 september kl 18.00 kommer Ingela Bendt till Arvika Bibliotek för att berätta historien om sin mamma Ruth. Med sig har hon kläder och accessoarer ur Ruths egen garderob.

Mer information (och pressbilder om så önskas):
Bibliotekarie Lova Ståhl, Arvika kommun, tfn 0570-818 68.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-09-06