Lyssna på sidan Lyssna

Öppet hus på dammbygget i sundet

2018-04-27

Lördagen den 5 maj kl 14-16 hålls dammbygget öppet för alla nyfikna. Det kommer att finnas möjlighet att gå en guidad tur på bygget, höra civilförsvaret och Räddningstjänsten berätta om arbetet under översvämningen år 2000 eller att kolla in maskinerna som de lokala entreprenörerna visar upp. Och det bjuds på fika.

Observera att infart endast är möjlig från Östra Sund, eftersom sundet är öppet för båttrafik från och med 28 april. Bilister hänvisas till parkering vid Ingesunds musikhögskola och därifrån finns skyltning till bygget. Endast handikapparkering kommer att finnas på byggarbetsplatsen.

”Vi vet att det finns ett stort intresse av arbetet med översvämningsskyddet bland Arvikaborna, därför känns det kul att kunna bjuda in till en sådan här dag. Det blir en eftermiddag för hela familjen!” säger Elin Alsterhag.

Kontaktperson och bilder:
Elin Alsterhag, chef Teknisk stab, Arvika Teknik AB, elin.alsterhag@arvika.se, tfn 0570-817 57

Arvika kommun bygger översvämningsskydd för Arvika stad och du kan följa projektet på Instagram @arvikaoversvamningsskydd! Skyddet består av en huvuddamm i sundet mellan Kyrkviken och Glafsfjorden samt två spärrdammar på land. Spärrdammarna är färdigbyggda och arbetet med huvuddammen i sundet pågår fram till våren år 2019. För mer information om projektet, besök www.arvika.se/oversvamningsskydd.

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-04-27
Kontakta oss