Lyssna på sidan Lyssna

Höstens höjdpunkter på biblioteket

2019-09-23

Späckat läslov för barn och unga och besök av populära författare som Åsa Hellberg och Ingela Korsell. Höstens program på Arvika Bibliotek är innehållsrikt och intressant för alla åldrar.

Närmast i tid, nu på onsdag den 25 september, berättar polaräventyraren Johanna Davidsson alias Solo sister om sina spännande expeditioner. År 2016 skidade hon ensam till Sydpolen. Vad är det egentligen som driver henne?

Ytterligare en äventyrlig och modig kvinna kommer på besök den 3 oktober, nämligen reseskribenten Anna Maria Espsäter. Hon har hela världen som arbetsplats. Kom och lyssna på hennes erfarenhet av tolv års upplevelser.

Den 21 oktober är det dags igen för en kvinna som väljer att följa sina drömmar. Författaren Åsa Hellberg är aktuell med boken Välkommen till Flanagans. Vid femtio års ålder fick hon en ny karriär då hennes debutbok hamnade på topplistorna.

Under rubriken höjdpunkter hör också Arvika Biblioteks traditionsenliga författarafton där lokala författare presenterar sina nya verk. Aktuellt datum för författaraftonen är den 28 november. Mer information kommer.

IT-guide fortsätter med internetcaféer. Nytt för hösten är tematräffar med information om till exempel sociala medier och smarta funktioner på din mobil. De utökar även med rådgivning varannan onsdag.

För barn och ungdomar satsas det extra mycket på aktiviteter under läslovet vecka 44. Den 30 oktober kommer författaren Ingela Korsell som är känd för att hon tillsammans med Åsa Larsson och Henrik Jonsson skriver de populära PAX-böckerna. En workshop kommer att hållas i att skriva om, och/eller teckna ett eget väsen.

Exempel på fler programpunkter under läslovet är: workshop i elektroniskt musikskapande med handledning av David Engström, sagostund med polis, workshop i att skapa en spökhistoria eller vad sägs om att göra eget halloweengodis?

Till höstens aktiviteter hör också en nystart för en bokklubb riktad mot unga tio till tretton år och den 28 november spelar barnteatern med Molièreensemblen upp föreställningen Äta själv - för de minsta barnen.

Övrig information är att Skaparverkstan är öppen för barn och unga tre eftermiddagar i veckan och varannan lördag. Fokus ligger på både analogt, tekniskt och digitalt medskapande.

Mer information:

Program barn och ungaPDF

Program vuxnaPDF

Internetkaféer med tematräffarPDF


Kontakt:

Verksamhet för vuxna
Malin Johansson
malin.a.johansson@arvika.se
tfn 076-119 85 76

Verksamhet för barn och unga
Maria Wiman
maria.wiman@arvika.se
tfn 0570-818 46

Sara Kvistblom
sara.kvistblom@arvika.se
tfn 070-598 18 47

Erika Thorstensson
erika.thorstensson@arvika.se
tfn 0570-818 33

Skaparverkstan
Karin Gustafsson
karin.gustafsson@arvika.se
tfn 070-253 91 82

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-09-23
Kontakta oss