Lyssna på sidan Lyssna

Först Arvika, sedan Globen för Daniel Boyacioglu

2018-02-13

Stand-up poeten, dramatikern, musikern och brandmannen Daniel Boaycioglu har vunnit SM i Poetry Slam två gånger. Måndagen den 19 februari framträder han på Arvika bibliotek.

Daniel Boyacioglu är aktuell på flera scener runt om i Sverige. Dagen efter besöket i Arvika är han en av alla stora svenska artister som uppträder i Globen med tolkningar av David Bowies musik. På Helsingborgs stadsteater spelas just nu hans monolog Sagan om Sverige. Föreställningen kommer senare att åka på turné i landet.

Redan som nittonåring slog Daniel Boyacioglu igenom som poet. Han har gett ut sex diktsamlingar och skrivit såväl hiphop som opera och dramatik. Hans senaste diktsamling heter ”Allt om eld”. Dikterna handlar om kärlekssorg, om att vara lite syrian och lite svensk, om den ständigt närvarande rasismen och om livet som brandman. För Daniel Boaycioglu har inte bara en stor bredd som artist och författare, sedan några år jobbar han också som brandman i Södertörns brandförsvarsförbund, söder om Stockholm. Rubriken på hans framträdande är ”Det språk vi talar blir den kropp vi bär”. Dikterna är ofta kroppsliga, och hans framförande intensivt.

Hans framträdande den 19 februari ingår i Arvika biblioteks projekt ”Valet är ditt”. Syftet med projektet är att ge kunskap och motivation för att höja valdeltagandet i höstens val.

Författarbesöken och föreläsningarna är öppna för alla, men en särskild målgrupp är de som nyligen blivit svenska medborgare, eller håller på och lär sig svenska och vill utveckla sitt språk.

Kontakt:
Annika Lindqvist, projektledare ”Valet är ditt”
E-post: annika.lindqvist@arvika.se
Tfn 070-51 40 286

Ulla-Carin Stenberg, biblioteksutvecklare, Arvika bibliotek
E-post: ulla-carin.stenberg@arvika.se
Tfn 070-358 08 31

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-02-13
Kontakta oss