Lyssna på sidan Lyssna

Demokratiministern går på valskola och politisk picknick i Arvika

2018-08-01

Tre olika val, tre olika kuvert, inte stryka över något namn på valsedeln…Många ska rösta för första gången den 9 september. Valskolan visar hur röstningen rent praktiskt går till.

Måndagen den 6 augusti klockan 13.00 kommer demokratiminister Alice Bah Kuhnke till Integrationscentrum, Köpmangatan 4, Arvika för att vara med i en valskola för utlandsfödda.

Sightseeingtåget Färdinand tar sedan ministern till stadsparken.

Där håller hon tal cirka 14.15. Det blir musik av Ingesundsfolket och av oudspelaren Bahaa Almalke, och teater för barn och vuxna med Malte Hallquist och Mattias Walan (se tiderna på en bifogade affischenPDF).

Valskolan finns på plats i parken.

Klockan fem berättar kommunens politiker om sina program och visioner för Arvika. De bjuder allmänheten på fika och svarar på frågor.

Medierna hälsas varmt välkomna till hela eftermiddagen. Förhandsanmäl gärna om ni kommer till Integrationscentrum

Valskolan och picknicken i parken ingår i projektet Valet är ditt, som Arvika bibliotek driver. Syftet med projektet är att ge kunskap och motivation för att höja valdeltagandet i höstens val, framförallt bland utlandsfödda.

För mer information och för förhandsanmälan, kontakta projektledaren Annika Lindqvist, annika.lindqvist@arvika.se, tfn 070-51 40 286.

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-08-01
Kontakta oss