Lyssna på sidan Lyssna

Arvika laddar grönt

2017-06-26

Media hälsas välkommen till pressträff och invigning 27 juni kl 13.00.
Adress: Östra Esplanaden 5, på parkeringen mitt emot stadshuset
Kommunalråd Peter Söderström och kommundirektör Mikael Jareke inviger.

Den 27 juni invigs två laddstolpar för elbilar i Arvika och det här är bara början på en större planerad utbyggnad.

- Vi satsar på en infrastruktur som inte finns och som vi tycker behövs, säger Ola Mossberg, elnätschef och ansvarig för att laddstolparna nu kommer på plats.

Två laddstolpar, med två uttag vardera, driftsätts på Östra Torggatan och på kommunens besöksparkering vid stadsparken den 27 juni. I och med det får elbils- och hybridbilsförare möjligheten att tanka förnybar el från sol och vatten, producerad av Arvika Kraft.

På sikt planeras ytterligare publika laddare, bland annat vid pendelparkeringen i hamnen, samt på Tivoliplatsen. Men den verkligt stora satsningen görs internt på Arvika kommun där andelen miljöbilar stadigt ökar, vilket är ett mål i kommunens miljöstrategi. Och fler elbilar kräver fler laddpunkter.

- Det här är också en möjlighet för Arvika Kraft att marknadsföra sin handel med elenergi och i synnerhet solcellsparken på Mosseberg som producerar tillräckligt med energi för 50 000 laddningar, säger Thomas Malmstedt, vd för Arvika Kraft AB.

Leverantör av laddstolparna är företaget Clever som både driftsätter och driftövervakar laddstationerna. Företaget har byggt laddinfrastruktur över stora delar av Sverige och kunderna hittar närmaste laddstolpe via en app med karta. ”Tankar” gör kunden med hjälp av speciella laddkort.

För mer information:

Ola Mossberg, elnätschef Arvika Teknik, tfn 073-080 57 22
Clever, tfn 077-44 33 900 (www.clever.nu)

Kontaktperson invigning, Veronica Nordenberg, marknadschef Arvika Teknik, tfn 0570-76 40 85

Bra att veta: laddstolpen utanför stadshuset är dagtid reserverad för stadshusets besökare, liksom resterande parkeringar på denna yta. Övriga tider på dygnet är parkeringen öppen även för andra besökare. Se skyltning.

Pressbild: elbil vid stadsparkenöppnas i nytt fönster

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-06-26
Kontakta oss