Lyssna på sidan Lyssna

Arvika Kraft börjar sälja el

2017-06-22

Arvika Kraft AB inleder samarbete med det jämtländska energibolaget Jämtkraft AB. Arvika Kraft producerar idag egen förnybar energi från sol- och vattenkraft, men har hittills inte sålt den på den lokala marknaden. I och med samarbetet med Jämtkraft får bolaget möjlighet att erbjuda sina kunder el från förnybar energi.

- Vi upplever att det finns en efterfrågan på en lokal elhandelsaktör. Vi har egen energiproduktion men saknar kanal att sälja den på den lokala marknaden. Med Jämtkraft får vi en stabil partner som möjliggör elleverans via vårt lokala varumärke, säger Thomas Malmstedt, vd vid Arvika Kraft AB.

Stabilt pris

Den som väljer att köpa el från Arvika Kraft, får tillgång till Jämtkrafts kundvårdsprogram, bland annat bolagets portföljförvaltade elpris som innebär att elen köps in när priset är lågt och säkras för kundens framtida behov. Resultatet blir ett elpris som följer elmarknadspriset neråt, men kapar pristopparna.

- Jämtkraft har bred kompetens och erfarenhet med många tjänster och produkter som vi kan dra nytta av. De är till exempel helhetsleverantör av solcellsanläggningar och erbjuder en tjänst där man kan lagra överskottsenergi. Det här tror vi kan vara intressant för både privatkunder, bostadsrättsföreningar och företag, säger Thomas Malmstedt.

Jämtkraft blir balansansvarig för elleveranser till Arvika Kraft, det innebär att Jämtkraft ansvarar för att det råder balans mellan inköp och försäljning av el samt att de bevakar prisutvecklingen på elmarknaden.

- Jag tror på det här samarbetet och att vi tillsammans kan utveckla fler erbjudanden som är intressanta för kunden. Det känns mycket bra att vi med Arvika Kraft har vår första partner i Värmland, säger Arne Jansson, affärsutvecklare på Jämtkraft Elhandel.

Jämtkraft AB producerar el från förnybara källor som vatten- och vindkraft, solenergi samt bioenergi och säljer el till kunder över hela landet. Jämtkrafts övriga verksamhetsområden är elnät och värme.


Mer information:

Thomas Malmstedt, vd Arvika Kraft, tfn 070-320 89 05
Veronica Nordenberg, marknadschef Arvika Teknik, tfn 0570-76 40 85
Arne Jansson, affärsutvecklare Jämtkraft Elhandel, tfn 070-383 70 40
Karin Bodén, pressansvarig Jämtkraft, tfn 063-57 74 72

tidningar
Sidan uppdaterad: 2017-06-26
Kontakta oss