Arvika kommun arrangerar lunchträffar för näringslivet

2022-09-12

Under hösten bjuder Arvika kommun in företagare till en serie lunchträffar. Syftet med ”Tredje torsdag-träffarna” är att skapa en mötesplats där företag kan träffa varandra men också representanter för kommunen.

Träffarna äger rum under lunchtid (11.30 till 12.30) den tredje torsdagen i månaden hela hösten. Den första träffen är på Ritz nu på torsdag, den 15 september.

− Vi vill skapa ett forum för företag och kommunanställda att förutsättningslöst mötas. En mötesplats där man kan träffas och samtala om gemensamma angelägenheter. Vi vill ju alla samma sak − att Arvika ska bli en ännu attraktivare kommun att besöka, bo och verka i, säger Erica Öjermark Strzelecka, näringslivsutvecklare i Arvika kommun.

Brett samarbete

Träffarna är ett initiativ från näringslivslotsen men bygger på ett brett samarbete inom kommunen. Tjänstepersoner från förvaltningens verksamheter deltar på träffarna i syfte att öka dialogen och förståelsen mellan kommunens funktioner och det lokala näringslivet.

− Företag som svarar på Svenskt Näringslivs företagsklimatranking har svarat att Arvika kommun kan bli bättre vad gäller attityd och bemötande samt att det efterfrågas mer dialog. Vi hoppas att de här träffarna är ett steg i rätt riktning, säger Jonas Andersson, näringslivsutvecklare i Arvika kommun.

Den första träffen är alltså på Ritz i centrala Arvika, men det finns också planer på att göra besök i andra delar av kommunen.

− I oktober, november och december överväger vi att ta konceptet "on the road" till serviceorterna, säger Erica Öjermark Strzelecka.

För mer information, kontakta

Erica Öjermark Strzelecka, näringslivsutvecklare
0570-819 27, erica.ojermark.strzelecka@arvika.se

Jonas Andersson, näringslivsutvecklare
0570-819 28, jonas.andersson@arvika.se

Tidningsbunt
Sidan uppdaterad: 2022-09-12