Lyssna på sidan Lyssna

Arvika deltar i krisberedskapsveckan

2018-05-24

Den 28 maj-3 juni är det dags för den nationella krisberedskapsveckan. Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Det är MSB tillsammans med Sveriges kommuner som står bakom kampanjveckan.

I Arvika är du till exempel välkommen till torget torgdagen den 30 maj kl 10-17 för att träffa säkerhetssamordnarna, Civilförsvarsförbundet och Arvika Teknik AB. Du får bland annat se hur en krislåda ser ut, liksom den stora vattentanken som körs ut när dricksvattenförsörjningen fallerar.

- Du kan även besöka Arvika Bibliotek under veckan där vi har en utställning som du kan titta på, vi lottar ut en krislåda bland de som deltar i vår frågesport och följ oss gärna på sociala medier under veckan. På facebook hittar man oss på ”Räddningstjänsten Arvika”, säger Arvika kommuns säkerhetssamordnare, Elsa Johnsson.

Även kommunens högstadieskolor kommer att få besök av säkerhetssamordnarna; Centralskolan under lunchtid den 30 maj och Kyrkebyskolan under frukostsamlingen den 31 maj.

Svensk krisberedskap bygger på att alla tar ett gemensamt ansvar för vårt land, vår egen och anhörigas säkerhet. Det egna ansvaret innebär att du bör vara förberedd på att klara de omedelbara behov som kan uppstå. Och det kan vi, bara vi tänker efter före.

Under vecka 22 kommer även MSB att skicka ut broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” till alla hushåll runt om i Sverige.

- Mer tips om hur du höjer din egen krisberedskap finns på webbplatsen dinsäkerhet.se. Broschyren kommer även att finnas på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska och översatt till 15 språk, avslutar Elsa.

Frågor? Kontakta
Elsa Johnsson, säkerhetssamordnare Arvika kommun,
tfn 0570-827 70 alt. 070-190 31 24

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-05-24
Kontakta oss