Lyssna på sidan Lyssna

Arvika deltar i krisberedskapsveckan

2017-05-05

Den 8-14 maj är det dags för den nationella krisberedskapsveckan. Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. Det är MSB tillsammans med Sveriges kommuner som står bakom kampanjveckan.

- I Arvika kommer vi att under onsdagen den 10 maj finnas på torget klockan 10-17 med personal från Räddningstjänsten och från kommunens riskgrupp. Det kommer finnas en krislåda som man kan kika på, få råd och rekommendationer om vad som är bra att ha hemma i förberedande syfte. Vi kommer även prata om hur vi arbetar med att förebygga kriser och olyckor i kommunen, säger Ida Andersson, säkerhetssamordnare, Arvika, Eda och Säffle kommuner.

Svensk krisberedskap bygger på att alla tar ett gemensamt ansvar för vårt land, vår egen och anhörigas säkerhet. Det egna ansvaret innebär att du bör vara förberedd på att klara de omedelbara behov som kan uppstå. Och det kan vi, bara vi tänker efter före.

- En olycka eller kris sker alltid i en kommun, och det är kommunens ansvar att hantera en sådan händelse. Arvika kommun arbetar aktivt med att förebygga kriser och olyckor bland annat genom att identifiera och analyser de risker som hotar kommunen, planera för att kunna arbeta under en kris samt övar och utbildar både tjänstemän, politiker och allmänheten, avslutar Ida.

För mer information, kontakta:
Ida Andersson, säkerhetssamordnare, Arvika, Eda och Säffle kommuner.
Tfn: 070-103 02 44

tidningar

Sidansvarig:

Ida Andersson

Sidan uppdaterad: 2017-05-04
Kontakta oss