Testgym på tillfälligt besök i Arvika stadspark

Artikeln publicerades 10 maj 2023

Hand håller i telefon

Under maj och juni kommer det att finnas ett tillfälligt utegym med nio olika träningsredskap i stadsparken. Onsdag den 17 maj ska det invigas.

Det tillfälliga utegymmet är en del av ett initiativ som kallas Global User Study, där Arvika kommun ingår tillsammans med företaget Omnigym, som står för redskapen.

Enkät bidrar till underlag

Arvika kommun får testa träningsredskapen kostnadsfritt mot att företaget får genomföra en enkät med frågor om vad besökarna tycker om anläggningen. Varje maskin är uppkopplad med sensorer som samlar in data om användningen.

I enkäten kan man också ange önskemål om placering av ett eventuellt framtida utegym i Arvika.

- Resultatet av den enkäten blir värdefullt även för oss när det gäller att ta fram underlag om det skulle bli aktuellt med något mer ute- eller naturgym i Arvika framöver. Då behöver vi prioritera målgrupper och lämplig placering geografiskt, säger kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten.

Invigning 17 maj

Onsdag den 17 maj klockan 13.00 invigs det nya utegymmet. Då medverkar bland andra kommunalråd Peter Söderström och kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten. På plats finns också representanter från företaget Omnigym för att svara på frågor och presentera redskapen.

Testa fram till 20 juni

De nio maskinerna står sedan till allmänhetens förfogande fram till den 20 juni, under den perioden är det alltså fritt fram att gå till stadsparken och köra träningspass. Det är 14-årsgräns på redskapen och rekommenderad längd är minst 140 cm.

Kontakt

För mer information, kontakta
Eriqa Lindsten, kultur- och fritidschef

Telefon: 0570-818 30
E-post: eriqa.lindsten@arvika.se

Anna Rundin, parkchef

Telefon: 0570-816 78
E-post: anna.rundin@arvika.se

Hjälpte informationen på sidan dig?