Marit Kapla till Arvika Bibliotek

Artikeln publicerades 10 mars 2023

Efter succén med boken Osebol har författaren Marit Kapla nu senast skrivit boken Kärlek på svenska. Boken bygger på intervjuer med människor i olika åldrar om deras förhållande till kärlek. Det är en öppenhjärtig och drabbande skildring av kärlekens villkor i vår tid. Nu kommer hon till Arvika Bibliotek för att berätta om boken.

Författaren Svetlana Aleksijevitj undersökte under flera år den ryska folksjälens förhållande till kärlek. En, enligt henne, akut bristvara i dagens samhälle. Intervjuerna är gjorda inför en bok som ännu inte är utgiven. Dokumentärfilmaren Staffan Julén följde Aleksijevitj arbete och de inspelade intervjuerna blev filmen Lyubov – kärlek på ryska. Efter detta har Staffan Julén själv intervjuat och filmat 32 personer runtom i Sverige, i olika åldrar och med olika bakgrund, om deras syn på kärlek. Under hösten visades en kortare och en längre version av dokumentärfilmen Kärlek på svenska i TV och på biografer.

Men intervjuerna har även blivit bok. Marit Kapla, författare till den hyllade boken Osebol, har tagit del av intervjuerna och skrivit boken Kärlek på svenska. Ur rösterna i boken berättas historien om den vardagliga, smärtsamma, förunderliga kärleken. Kapla själv har skrivit att det ibland är som att underhållningsindustrin banaliserar kärleken och jakten på den, men att kärlek inte är någon lyx, dekoration eller prydnad, utan ett av den mänskliga existensens grundläggande villkor.

Marit Kapla kommer till Arvika Bibliotek onsdagen 15 mars kl 18.00 för att läsa högt ur och berätta om arbetet med boken.

Mer information

Bibliotekarie Lova Ståhl, Arvika Bibliotek, tfn 0570‑818 68.

Hjälpte informationen på sidan dig?