Marcus Wihk blir chef för Kommunledningsstaben och biträdande kommundirektör i Arvika kommun

Artikeln publicerades 28 augusti 2023

Den 1 december tillträder Marcus Wihk som chef för Kommunledningsstaben och som biträdande kommundirektör i Arvika kommun.

Marcus Wihk arbetar idag som avdelningschef för Samhällsavdelningen på Länsstyrelsen Värmland och har många års erfarenhet av offentlig förvaltning. Han har tidigare bland annat arbetat som enhetschef på Länsstyrelsen Värmland samt i Grums kommun.

- Jag är väldigt glad över att få tillträda som biträdande kommundirektör i Arvika den 1 december. Det är extra speciellt för min del eftersom jag är uppvuxen i kommunen och bor här. Jag har ett stort arvikahjärta och jag tror att det, tillsammans med mina kompetenser och erfarenheter, kommer bidra i kommunens och verksamhetens fortsatta utveckling, säger Marcus Wihk.

Biträdande kommundirektören ansvarar för Kommunledningsstaben som innefattar funktionerna IT, Digitalisering, Kansli, Kommunikation, Kultur och fritid, Samhällsbyggnad, Turism samt näringslivsfrågor.

- Jag är väldigt glad över att vi har kunnat rekrytera Marcus Wihk. I hård konkurrens har han visat sig vara den person vi behöver. En sak som utmärker Marcus är hans omvittnat goda chefs- och ledarskap, säger kommundirektör Hans Karlsson.

Marcus har en magisterexamen i statsvetenskap från Göteborgs universitet och efterträder Anna Wikstrand som går i pension den 31 oktober.

För mer information, kontakta


Marcus Wihk, tillträdande
chef för Kommunledningsstaben och biträdande kommundirektör,
tfn 0702‑55 66 63.

Hans Karlsson, kommundirektör, Arvika kommun, tfn 073‑089 88 32.

För högupplöst bild på Marcus Wihk, kontakta Kommunikationsfunktionen via e-post KLS_Kommunikationsfunktionen@arvika.se.

Hjälpte informationen på sidan dig?