Fler vikarier behövs inom Vård och omsorg i sommar

Artikeln publicerades 8 maj 2023

Det saknas fortfarande vikarier för att bemanna inom vård och omsorg i Arvika kommun under sommaren. Bonus till de som jobbar hela semesterperioden och ersättning för flyttade semesterveckor är två åtgärder för att klara bemanningen.

Eva Nilsson, verksamhetschef Vård och omsorg, hoppas att fler kan tänka sig att göra en insats.

- Jag vädjar om hjälp med att lösa behovet av vikarier för att våra medarbetare ska kunna få sin semester som de så väl behöver, säger hon.

Totalt behövs 350 vikarier under semesterperioden för att täcka upp för ordinarie personal inom Vård och omsorg. I dagsläget saknas fortfarande cirka 100 personer.

Extra ersättning

Sedan tidigare erbjuds all kommunanställd personal 12 000 kronor extra för att flytta en semestervecka för att arbeta inom vården, något som ett 50-tal personer har nappat på redan nu. Arvika kommun har också beslutat att ge en bonus på 5 000 kronor till vikarier som kan tänka sig att jobba hela semesterperioden, det vill säga veckorna 25-32.

Alla insatser välkomnas

Men fler behövs för att fylla behovet och Eva Nilsson poängterar att alla insatser är värdefulla.

- Man kanske inte kan jobba hela semesterperioden, men ett par veckor eller några dagar då och då under semesterperioden kan också vara till stor hjälp. Men det bästa är förstås om man kan vikariera en längre sammanhängande period.

Tänkbara medarbetare kan finnas inom flera olika målgrupper. Sommarlediga studenter, pensionärer som vill dela med sig av sin tid och andra som känner för möjligheten att kombinera extrajobb med värdefulla erfarenheter.

Mer information

Att vikariera inom Vård och omsorg innebär att man får jobba inom särskilt boende, hemtjänst, personlig assistans eller LSS-boende under semesterperioden (veckorna 25-32).
I år finns det också en enkel e-tjänst Länk till annan webbplats. för snabbare väg in för den som vill göra en intresseanmälan.

Kontakt:

Eva Nilsson, verksamhetschef Vård och omsorg
0570-828 32, eva.nilsson@arvika.se

Hjälpte informationen på sidan dig?