Lyssna på sidan Lyssna
2018-11-01

Volleyboll och skatepark i hamnen

En volleybollplan och en tillfällig skatepark ska byggas i hamnen. Det kommer att bli en beachvolleybollplan i ett inhägnat område och skateparken kommer att bestå av en pumptrack och en halfpipe.

En pumptrack är en typ av bana där man med hjälp av en pumpande upp- och nerrörelse driver till exempel en cykel framåt, istället för att trampa. Perfekt för att öva balans, lära sig färdigheter och förbättra sitt självförtroende på inlines, kickbike, skateboard eller cykel. Halfpipen är en typ av skateboardramp till för den lite mer avancerade åkaren. Även denna kan användas med både inlines, kickbike, skateboard eller cykel. I anslutning till skateparken kommer en paviljong byggas, där besökarna kan vila eller titta på de som åker.

Skateparken kommer att vara portabel och flyttbar. Praktiskt med tanke på att hamnen kommer att utvecklas under de närmsta åren.

Volleybollplanen är redan beslutad och den tillfälliga skateparken ska upp för beslut i Kommunstyrelsen den 12 november Arbetet kommer då förhoppningsvis att stå färdigt under nästa år. 

Är du nyfiken på vad en pumptrack är så finns det en video via länken.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bild av ritning på skatepark

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-11-01