2021-01-22

Vaccineringen igång enligt plan

Covid -19-vaccineringen i Arvika kommun flyter på enligt plan. Boende på de kommunala särskilda boendena har nu fått sin första dos av vaccin och man är också igång med vaccineringen av gruppen som har beslutade insatser som gäller hemsjukvård.

Under fredagen den 22 januari påbörjades också vaccineringen av kommunal vårdpersonal. Det är prio-grupp 1 - anställda på särskilda boenden, hemtjänst och sjuksköterskor - som får sin första vaccindos. Eftersom alla anställda på en arbetsplats inte ska vaccineras samtidigt, krävs en hel del logistik kring personalvaccineringen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att man ska stanna hemma vid varje sjukdomssymptom och då vill man vara säker på att inte alltför många anställda på samma arbetsplats måste stanna hemma samtidigt, om de skulle få symptom efter vaccineringen.

Tre veckor efter första dosen är det sen dags att upprepa alltsammans med vaccindos nummer två.

- Vi är glada över att vara igång, säger Kristin Norrgård, avdelningschef för kommunens äldreboenden. Och möjligheten att få vaccinera sig har tagits emot positivt både av brukare och personal!

Mer information om vaccineringen i Värmland finns på 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-01-22