2020-03-19

Ta hand om dina medmänniskor!

Det finns nu en allmän smittspridning av coronaviruset i det svenska samhället och vi kommer alla att påverkas i vårt vardagsliv, troligtvis under en lång tid. Vi behöver därför hjälpas åt för att lindra effekterna av viruset, skydda de äldre och se till att viktiga samhällsfunktioner fortsätter att fungera.

Du kan hjälpa till genom att följa myndigheternas råd om bland annat hygien, att stanna hemma när du är sjuk och att avstå sociala kontakter, undvika ryktesspridning och panikbunkring.

Självklart att vi alla i dessa tider håller koll på våra nära och kära, men det finns också medmänniskor i samhället som kan behöva din hjälp, till exempel med att handla mat, gå på apoteket, ta hand om djur och så vidare. Det kan till exempel vara människor som tillhör en riskgrupp, framför allt äldre, som inte bör gå ut. Om du ställer upp och hjälper dina grannar och medmänniskor, var noga med hygienreglerna så att du inte riskerar att smitta någon. Ställ inhandlade varor utanför entrédörren och håll dig på avstånd.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-03-19