Lyssna på sidan Lyssna
2018-05-30

Solenerginyheter från Arvika Kraft!

I samarbete med Jämtkraft erbjuder Arvika Kraft nu ett komplett solcellspaket för såväl villor och bostadsrättsföreningar som lantbruk och industrier. I paketet får du en skräddarsydd helhetslösning där allt från planering till installation av solceller ingår.

För att köpa solcellpaketet behöver du inte vara elhandelskund hos Arvika Kraft. Men som elhandelskund med solceller installerade kan du även ta del av Solbanken – bolagets nya tjänst för energilagring utan dyra batterier.

Tjänsten innebär att du som mikroproducent kan lagra din egen överskottsel från din solcellsanläggning under perioden 1 april-30 september i Solbanken för att sedan utnyttja den under perioden 1 okt-31 mars. Du får alltså tillbaka de kWh som du haft som överproduktion under sommaren för att använda dem under det kallare vinterhalvåret.

Utöver ovanstående tjänster utreder Arvika Kraft även möjligheten att erbjuda köp av andelar i bolagets solcellspark Megasol på Mosseberg. En möjlighet för de kunder som vill äga solceller, men som inte har möjlighet till en egen anläggning hemma.

– Intresset för solceller är stort och det är kul att vi har kommit igång med Solcellspaketen och tjänsterna kring dessa, säger Niclas Olsson, elhandelsansvarig på Arvika Kraft. Som kommunalt bolag är vi inte bara lokala utan vi står också för långsiktighet och trygghet. Något som många värdesätter, speciellt i den här typen av långsiktiga investeringar som en solcellsanläggning är, avslutar Niclas.

Mer information om solcellspaketet finns i broschyrenPDF.

solcellspark

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-05-30