Skolskjutsinfo direkt i din app

Sveriges första och roligaste skoltrafikapp för barn i Värmland finns nu i Arvika! I början av hösten fick alla grundskoleelever i Arvika kommun som åker skolbuss och deras närstående en inbjudan att gå med i Bussklubben. Bussklubben är Värmlandstrafiks mobilapp och innehåller både nöjen som gör bussresan lite roligare och fiffiga funktioner som underlättar för barnet som reser, liksom för vårdnadshavaren. Till exempel:

  • Direktinformation om störningar
  • Möjlighet att meddela om du inte ska med, så bussen inte behöver åka i onödan
  • Karta som visar var bussen är just nu
  • Vilka kompisar som finns på bussen
  • Se när barnet stigit på och stigit av bussen
  • Spel och frågesporter

Appen går att ställa in för att visa två versioner med delvis olika innehåll; för barnet eller för vårdnadshavaren. I barnets version av appen kan barnet skapa en egen avatar, spela spel eller vara med i olika quiz. Det finns också ett klubbhus som man kan samla utrustning till på olika sätt i form av belöningar.

I den del av appen som riktar sig till vårdnadshavare och andra som står nära barnet, finns till exempel en anslagstavla med information om barnets resa - och du kan utmana ditt barn i olika spel.

Appen är gratis och fri från reklam. Du kan hämta den till mobilen via Google Play eller App Store.

Mer information om bussklubben finns på bussklubben webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är Värmlandstrafik/Region Värmland som står bakom appen liksom webbplatsen.

bussklubbens logo

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-07