Lyssna på sidan Lyssna
2019-01-24

Skogsarbete - Dottevik och Taserud

Då det kalla vädret verkar hålla i sig, så fortsätter vi med skogliga åtgärder. De närmaste veckorna är det planerat för det naturvårdshuggning i Dottevik och skogsgallring i Taserud.

Just nu är maskinerna i full gång med en avverkningsåtgärd vid Ingestrandshöjden. När vi är klara där, i slutet av vecka 4, kommer maskinerna förflytta sig mot Dotteviksområdet och påbörja en naturvårdshuggning, en form av avverkning. Arbetet kommer att ske nära olika gångstigar, cykelvägar och boende i området.

KartanPDF visar var avverkningen kommer ske. Virket kommer köras ut till uppläggningsplatser i området och transporteras bort därefter.

Runt vecka 5, när maskinerna är färdiga i Dottevik, påbörjas maskingallring av skog i Taserudsområdet. Arbetet kommer att hålla på några veckor, men beror helt på hur vädret blir. Avverkningen kommer att ske nära olika gångstigar, cykelvägar, lekplatser och boende i området.

KartanPDF visar var gallringen kommer ske. Virket kommer köras ut till uppläggningsplatser i området och transporteras bort därefter. En av uppläggsplatserna kommer bli på den grusplan vid lekplatsen norr om Hyvelgatan. Därifrån kommer en lastbil och hämtar.

Maskinförarna är väl medvetna om att det kan finnas barn i området kring lekplatsen och kommer ha extra uppsikt runt maskinerna. Men tänk på att ett litet barn kan vara svårt att se från en stor maskin. Vi ber därför om att vara försiktiga när maskinerna arbetar. Tänk på att hålla ett skyddsavstånd på 90 meter till maskinerna när arbete pågår!

Vill du veta mer eller har frågor, kontakta Jenny Wärnevall, Arvika kommun, tfn 0570-817 60 eller Claes Hallgren, Skogssällskapet, tfn 070-255 10 70.

stockar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-01-24