2020-12-11

Skärpta nationella råd inför jul

Jul- och nyårshelgerna brukar vara en tid då vi passar på att umgås extra mycket med släkt och vänner, men med den pågående coronapandemin måste vi i år begränsa vårt umgänge.

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de skärpta allmänna råd som gällt i regionerna, bland annat i Värmland.

Observera att de lokala anpassningar som tidigare gjorts i kommunerna fortsätter att gälla även efter den 13 december. Det innebär till exempel att simhallen och allmänhetens åkning fortsatt kommer att vara stängda för allmänheten. På webbsidan Stängda och anpassade verksamheter listas det som gäller i Arvika kommun - sidan uppdateras löpande.

Vad innebär de skärpta nationella råden?

Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning.

  • Begränsa ditt umgänge till en mindre krets
  • Res säkert
  • Alla bär ett ansvar för att skydda personer i riskgrupp från smitta

Mer information om de skärpta nationella råden finns på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och där hittar du också "Rekommendationer inför kommande ledigheter och storhelgerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster".

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-12-11