2020-11-13

Skärpta coronarestriktioner i Värmland

Nu gäller skärpta allmänna råd i Värmland! Syftet är att minska trängsel och antalet kontakter mellan människor. Skärpta allmänna råd gäller från och med idag den 12 november till och med den 10 december 2020:

  • Avstå från onödiga resor, såväl inom som utanför regionen. Detta råd är inte tänkt att hindra människor från att ta sig till arbete, studier eller sysselsättning eller den vård som kräver att man är på plats.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, till exempel butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantag är nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek. Utomhusmiljöer omfattas inte av detta råd.
  • Avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Träningar för barn och ungdomar i grundskolan omfattas inte.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de du bor tillsammans med. Med fysisk kontakt menas människor du träffar och som befinner sig på 1–1,5 meters avstånd, och där själva mötet varar mer än 15 minuter.

Du bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra. Det kan handla om vissa idrottsaktiviteter som kontaktsporter. Undvik även fester, bröllop, kalas, middagar och afterwork; hälso- och skönhetsvård som exempel massage, fotvård, frisör eller skönhetsvård.

Mer information om restriktionerna och vad de innebär finns på webbplatsen. Allmänna råd för de olika regionerna i Sverige finns på krisinformation.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du hittar också information hos Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och 1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kring restriktionerna i Värmland.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-11-13