Lyssna på sidan Lyssna
2019-03-04

Serneke bygger högstadieskolan

Arbetet med att planera och bygga den nya högstadieskolan tar nästa steg. Arvika Fastighets AB har upphandlat Serneke som byggentreprenör med uppdraget att detaljprojektera och bygga skolan.

Arbetet kommer att ske genom partnering, vilket innebär en arbetsprocess i nära dialog mellan skolverksamheten, Arvika Fastighets AB och Serneke.

Under våren görs detaljprojekteringen, vilket bland annat innebär att skolan ska planeras, ritas, designas och prissättas.

Den 11 mars kommer Kommunstyrelsen att besluta om skolan ska byggas i massivt trä eller inte, och den 24 juni fattas beslut i Kommunfullmäktige om skolan ska byggas utifrån det underlag som kommer att arbetas fram i detaljprojekteringen. Om beslut om byggnation fattas blir det byggstart i augusti med målet att skolan ska vara klar för drift till läsårsstarten 2021.

Är du nyfiken på arbetet med högstadieskolan finns ett nystartat instagramkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som du kan följa. Det läggs också ut information löpande på webbplatsen om "Framtidens skola och förskola" - du hittar sidan via nyhetspuffen på startsidan.

skolböcker

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-03-04