Om vaccination efter september

Värmland har vid det här laget vaccinerat nästan 90 procent av den vuxna befolkningen mot covid-19. De nuvarande vaccinationsmottagningarna erbjuder i första hand vaccination september ut. Det finns inget slutdatum för vaccineringen. Däremot kommer organiseringen av vaccinationsarbetet att se annorlunda ut under hösten och hos Region Värmland pågår arbete för att identifiera kommande behov och anpassa utbudet utifrån det. Nu görs också riktade insatser, som tillfälliga vaccinationsmottagningar i länet, för att nå ut till fler.

– Vi hoppas att de som ännu inte tagit ställning till vaccination passar på nu. Alla som vaccinerar sig spelar roll och du som individ spelar roll, säger områdeschef Madelene Johanzon, område öppenvård, Region Värmland.

Vaccinering kommer att erbjudas för de som vill även fortsättningsvis. Oavsett vaccinationslokal kommer tidsbokningen att göras på samma sätt som tidigare, via webbplatsen 1177.se och telefon.

Just nu finns det möjlighet att boka tid på nuvarande vaccinationsmottagningar september ut. De som får sin första dos i slutet av september kan komma att få sin andra dos på en annan plats i närområdet.

Uppdaterad information om vad som gäller finns på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats..

(Texten ovan är ett utdrag från en längre artikel i Region Värmlands pressrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 8 september.)

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-08