2020-03-03

Nyfiken på digitalisering inom Vård och omsorg?

Vill du vara med och diskutera digitalisering inom Vård och omsorg? Arvika Kommunfullmäktiges Framtidsgrupp bjuder in dig till en spännande eftermiddag den 11 mars, där vi gärna vill höra dina åsikter.

Kom och lyssna till Elisabeth Lejroth, sjuksköterska och systemadministratör inom verksamheten Vård och omsorg i Arvika kommun, som berättar om hur digital teknik införts inom äldre- och hemsjukvården. Vilka lösningar som finns redan idag och vad framtiden har att erbjuda.

Efter Elisabeths föredrag får du gärna stanna kvar för att vara med och diskutera vilka möjligheter och utmaningar du ser med digitalisering inom Vård och omsorg. Vi bjuder på fika!

Tid: onsdag den 11 mars, kl 13.00-15.00.
Plats: Arvika Bibliotek, hörsalen (på nedre plan).
Anmälan: Anmäl dig senast den 9 mars via e-post till mia.nilsson@arvika.se eller på tfn 0570-816 94.

Ny välfärdsteknik ger trygghet

Digitaliseringen genomsyrar helt vårt samhälle och denna utveckling har skapat nya möjligheter till tekniska lösningar, så även inom Vård och omsorg. Där kallas tekniken för välfärdsteknik.

Välfärdsteknik är en digital teknik som kan användas för att bibehålla eller öka delaktigheten, självständigheten, aktiviteten och tryggheten för äldre personer som fortfarande bor kvar hemma eller individer med någon form av funktionsnedsättning.

Då anhöriga till personer med funktionsnedsättning ofta har en stor och viktig roll kan dagens välfärdsteknik även bidra till att de känner sig mer trygga.

händer med surfplatta

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-03-03