Lyssna på sidan Lyssna
2018-07-04

Många sökte till vuxenutbildning

Lite tidigt att prata om hösten kanske, men från Vägledningscentrum på Arvika Näringslivscentrum rapporteras att det är många som sökt och antagits till höstens kurser och utbildningar vid den kommunala vuxenutbildningen.

- I dagsläget har vi cirka 250 personer som kommer till start i höst, berättar Bea Melwinson på Vägledningscentrum. I mån av plats i kurserna kan vi ta emot sena ansökningar, dessa behandlar vi allt eftersom de kommer in.

- Ett sjuttiotal elever går in på grundläggande nivå, 10-15 av dem planerar också läsa någon kurs på gymnasial nivå. 120 personer har sökt gymnasiekurser, vi erbjuder ett antal ämnen här - övriga behörighetsgivande kurser köper vi från Hermods.

På yrkesutbildningarna "Barnskötare Bas" och "Vård- och omsorgsutbildning" finns 60 elever. 20 av dem ingår i en helt ny vårdklass.
- Detta kommer att bli en attraktiv resurs i kommun, landsting eller annan regi framöver, säger Bea.

Första antagningsomgången för grundläggande och gymnasial nivå hösten 2018 börjar med registreringar torsdag och fredag i vecka 33 och kursstarter veckan därpå. Den som sökt och blivit antagen får kallelse.

Du är alltid välkommen till Vägledningscentrum för att diskutera och planera dina studier (dock stängt för semester vecka 29-31).

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-07-04