Håll dig frisk och res hållbart – Europeiska mobilitetsveckan 2021

”Hållbar mobilitet – Sunt och tryggt” är årets tema för Europiska mobilitetsveckan som firar 20 år! Vi vill uppmuntra alla att välja smittsäkra och hållbara sätt att resa, för att stärka vår fysiska och psykiska hälsa.

Det enklaste sättet att resa sunt och tryggt i Arvika stad, är gående eller med cykel till arbetet, affären eller fritidsaktiviteterna. Kollektivtrafiken har gjort många anpassningar för att erbjuda smittsäkert och hållbart resande. Att kombinera de tre ressätten ger låga eller inga utsläpp – ett resande som är bra för både vår hälsa, plånbok och miljö.30-minuters promenad eller cykeltur per dag förbättra också din fysiska och mentala hälsa. Ett aktivt resande som cykel och gång, kan förbättra humöret och sömnkvaliteten i allmänhet, men även minska stress, ångest och trötthet.

Arvika stad har i många år haft problem med skadlig luft i centrum på grund av biltrafiken och motortrafiken står för nästan hälften av kommunens klimatpåverkan. När vi väljer att ställa bilen till förmån för gång och cykel, så minskar våra utsläpp snabbt.

Aktiviteter i årets mobilitetsvecka

På grund av den rådande pandemin genomförs riktade aktiviteter till utvalda målgrupper. I år riktar vi oss till Minnebergsskolans personal och elever. Hur kan de resa mer hållbart?

  • Nya och förbättrade gång och cykelvägar runt, till och från Minnebergsskolan
  • Moderna, trygga och tillgängliga cykelparkeringar, med möjlighet att nyttja Värmlandstrafiks lånecyklar.
  • Tips och trix för hållbar mobilitet – sunt och tryggt

Mer information om Europeiska mobilitetsveckan 2021 finns på deras webbplats. Länk till annan webbplats.

tecknat hjärta med illustrationer av människor i sig

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-16