Lyssna på sidan Lyssna
2018-07-30

Fotbolls-VM startar igen!

Fotbolls-VM i Ryssland hann knappt sluta innan vi kör i gång med ett nytt VM! Denna gång är det INAS Fotbolls-VM 2018 som spelas i Sverige med Värmland som bas. Det är ett arrangemang som görs i samråd med INAS och Parasport-Sverige med hjälp och stöd från kommunerna Arvika, Kristinehamn, Kil och Karlstad och Region Värmland. Det är världsmästerskapet i fotboll för killar med intellektuell funktionsnedsättning. Det är nio deltagande nationer; Polen, Frankrike, Tyskland, Ryssland, Argentina, Saudiarabien, Argentina, Japan och Sverige.

För mer information och hela spelschemat besök den officiella webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för INAS fotbolls-VM 2018.

Det händer på Vik 6, 13 och 17 augusti

Alla matcher i Arvika spelas på idrottsområdet Vik – kom och heja på lagen! Ta gärna på dig landslagströja och ta med flagga! Det är gratis inträde och Arvika kommun finns på plats och bjuder på kaffe eller glass. I Arvika kommun-tältet har vi med oss aktiviteter som du kan testa på, bland annat fotbollsdart också lottar vi ut fotbollar bland er som är på plats!

  • 6 aug och 13 aug finns ansiktsmålning – få nationsflaggan målad på kinden!
  • 6 aug finns biblioteksbussen på plats och tipsar om sportiga böcker
    och har aktiviteter
  • 17 aug klockan 12.30-15.30 finns YouTube-stjärnorna ”SkillTwins” på plats! Utmana i ”panna-games”, ta selfies eller få tips om bolltrixning!

Spelschema för matcherna på Vik

6 aug kl 11.00 Saudiarabien – Ryssland
6 aug kl 14.00 Polen – Japan
13 aug kl 16.00 Tyskland – Sydafrika
13 aug kl 18.30 Frankrike – Sverige
17 aug kl 16.00 Match om placering

(Med reservation för ändringar)

Logotype för fotbolls-vm

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-07-30